Hirdetés

Négy évre eltiltottak egy kilencéves játékost a Fortnite-tól

|

Nem a szülei, hanem az Epic Games lépett, miután kiderült a kora.

Hirdetés

350 millió regisztrált felhasználója van a Fortnite-nak, így még ha az nem is igaz, hogy csak gyerekek meg kamaszok játsszák, biztos, hogy abból a korosztályból is sokan pörgetik a játékot. A PEGI besorolása alapján 12 éven felülieknek szól, de azért nem kell attól félteni a fiatalabbakat, hogy maradandó lelki sérüléseket szereznek miatta.

Hirdetés

A kilencéves brazil Zenon is nyugodtan játszhatott volna, ha nem nevez fizetős tornákra, viszont tehetségét kamatoztatni akarta az FNCS Solos keretében. Bár a selejtezőn jól teljesített, sajnos túl fiatal volt a versenyzéshez (13 év az alsó korhatár), ezért az Epic Games négy évre eltiltotta a kompetitív módtól. A srác sírva fakadt, amikor értesült a tiltásról, édesapja próbálta vigasztalni.

Nyilván lehet ezért most az Epic-et ütni (ahogy meglepően sok profi teszi), de a szabály az szabály, és ha nem lehet 13 év alatt nevezni, akkor nem lehet, és kész. Zenon akkor is szép karriert futhat be, ha 13 évesen indul bajnokságokon, addig meg bátran gyakorolhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)