Hirdetés

Nézettségi rekordot döntött az IEM Katowice 2022

|

Soha nem voltak még ennyien kíváncsiak egy CS:GO versenyre, ami nem világbajnokság.

Hirdetés

Idén már tízéves a Valve valaha volt egyik legsikeresebb játéka, a Counter-Strike: Global Offensive, ami 2018 óta, ugyan bizonyos kompromisszumokkal, de ingyenesen is játszható. A kultikussá vált FPS népszerűségével azt megelőzően sem volt probléma, ám mióta free-to-play modellre váltott, hatalmas népszerűségnek örvend. A cikk írásának idején is több mint 500 ezer játékos tartózkodott online, a havi csúcs pedig meghaladta 900 ezer főt. Ezzel bizony még a Dota 2-t is maga mögé utasítja. A meggyőző játékosszám még nem jelenti törvényszerűen azt, hogy az adott játék e-sport része is hasonlóan nagy tömeget vonz, a CS:GO azonban ilyen szempontból is szárnyal az elmúlt időszakban.

Február 27-én ért véget az IEM Katowice, ami a Counter-Strike történetének egyik legmeghatározóbb eseménye minden évben, még akkor is, ha az idei éppenséggel nem majorként (hivatalos világbajnokság) volt nyilvántartva.

Hirdetés

Az IEM Katowice 2022 összecsapásai rendkívüli izgalmakat hoztak, ahol a világ legjobb csapataként számon tartott Natus Vincere is kihívójára akadt. Az orosz szervezet a G2-tól kapott ki az elődöntőben 2-0-ra. A helyzet attól is különleges, hogy a Na'Vi-nál játszik az ukrán S1mple, akit tavaly a világ legjobb CS:GO játékosának választottak és aki most komoly összeggel támogatta az ukrán haderőt.

A hatalmas harcok és pörgős meccsek meg is hozták a szervezőknek a jutalmat, az IEM Katowice 2022-es eseményét 1,12 millió néző követte nyomon, ezzel a sorozat történetének második legnézettebb állomása lett, csupán a 2019-es IEM Katowice előzi meg 1,2 millió nézővel, az azonban major volt.

A Faze győzelmével záruló bajnokság a globális ranglistán is előkelő helyre, az ötödik pozícióra ért be a számokkal, csak a 2017-es és 2018-as ELEAGUE, a már említett 2019-es IEM Katowice és a legutóbbi, 2021-es PGL Stockholm major van előtte.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ti követtétek a történéseket vagy inkább csak játszani szerettek a Global Offensive-vel?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)