Hirdetés

Egy 15 éves lány legyőzött egy profit, azonnal zaklatni kezdték

|

A Super Smash Bros. közössége nem vizsgázott éppen jelesre kulturáltság terén, de ez a 15 éves versenyzőt nem veti vissza abban, hogy a csúcsra törjön.

Hirdetés

A Super Smash Bros. közösség nagyságának hírét nem a mostani incidens segíti elő: egy, a közelmúltban szervezett esport bajnokságon történt, hogy a 15 éves Bocchi (aki történetesen egy hölgy) sikeresen legyőzte a játékban profinak számító Ally-t, ami alapvetően nem is érdemelne feltétlenül több szót (max a gratulációt), viszont a játékos rajongói annyira magukra vették a vereséget, hogy rögtön zaklatni kezdték a fiatal lányt a közösségi médián keresztül.

Hirdetés

Az alábbi videón nézhető meg maga az összecsapás, és a szép győzelem, amit aztán nem annyira szép közösségi fogadtatás követett.

Bocchi a Twitteren osztotta meg, hogy ugyan korábbi nyilatkozata (ami az arctalan kötekedésre adott első reakció volt) ellenére nem fogja abbahagyni a játékot, néhány napra mindenképpen szünetelteti a közösségi médiát és a streamelést, ami teljesen érthető és sajnálatos tény.

Akármennyit is fejlődik a játékipar technikailag vagy üzletileg, újra és újra rá kell döbbenünk, hogy emberileg még mindig le vagyunk maradva, ami az online közösségek viselkedési normáit illeti. Lehet ezt persze szólásszabadsággal takargatni, meg relativizálni a dolgokat, a helyzet ettől még ugyanolyan elkeserítő, főleg akkor, amikor valaki 15 évesen ezt látja a világból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)