Hirdetés

Nyolc éves és milliókat keres a Fortnite egyik profi játékosa

|

Az Epic Games battle royale játékában a versenyzők átlagéletkora egyébként is alacsonyabb, mint a többi e-sportban, de Joseph erre most rendesen rásegített.

Hirdetés

Az e-sport nagyokat lépett előre az elmúlt években. A franchise-rendszereknek köszönhetően sok csapat már ott tart, hogy a tehetséges fiatalokkal évekkel azelőtt elkezdenek egyezkedni, hogy a ligába való belépési korhatár közelében lennének. Ez a Fortnite esetében különösen igaz, mivel ott a profi játékosok átlagéletkora egyébként is 16-17 év körül van. A Team 33 legújabb tehetsége mondjuk még az alsó korhatártól is nagyon messze jár.

Hirdetés

Joseph Dean mindössze 8 éves, és már hivatalosan is tagja a Team 33-nak. A srác ezzel a második legfiatalabb e-sport játékossá vált, és ő lett a legfiatalabb profi Fortnite versenyző is. A szülei a csapattal való szerződéskötés után a 33 ezer dolláros jutalompénzt lekötötték, hogy Joseph majd 18 éves korában kivehesse azt, de az 5000 dollár értékű PC-jét már használatba veheti. A valaha volt legfiatalabb e-sport játékos egyébként Victor De Leon III, aki 7 évesen szerződött csapatával.

A tradicionális sportokban nem ritka, hogy már gyerekként elkezdik irányba tenni a srácokat, de ez akkor is komoly etikai problémákat szülhet az e-sport jövőjében. Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)