Hirdetés

Erőszakos videojátékok nem lehetnek majd az olimpián

|

A legtöbb, ma népszerű e-sport cím valószínűleg nem szerepelhet az ötkarikás játékokon, amennyiben hivatalos versenyszám lesz a virtuális küzdelem.

Hirdetés

Az elmúlt években rengeteget fejlődött az e-sport szcéna, és a jelek szerint még a jövőben is folytatódni fog ez a növekedés. Korábban már többször is volt róla szó, hogy esetleg az olimpián is részt vehetnek a profik, de ha ez bekövetkezne, akkor jó eséllyel nem a manapság felkapott alkotásokban versenyeznének a játékosok.

Hirdetés

Sokban különböznek a mai e-sport játékok egymástól, azonban szinte az összesben az a cél, hogy különféle módokon végezzünk ellenfeleinkkel, akár olyan fantasy környezetben, mint a LoL, vagy valamivel reálisabb csatatéren, mint például a CS:GO-ban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jó eséllyel azonnal kiszórná az erőszakosabb játékokat, erre pedig most bizonyítékot is szerzett egy kínai óriásvállalat.

Az AliBaba egyik divíziója, az AliSports nemrég felkereste a bizottságot, hogy szívesen szponzorálna egy későbbi e-sport versenyt az olimpián, de a tárgyalások során hamar kiderült, hogy az ötkarikás játékok inkább a békét hirdetik, és így valószínűleg szó sem lehet arról, hogy például lövöldözős játékokban mérjék össze tudásukat a profik.

Ti ennek fényében milyen e-sport játékokat tudnátok elképzelni az olimpián? Vagy nem is kellene erőltetni ezt a hivatalos olimpiai e-sport szerepet?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)