Hirdetés

Az első női Overwatch Contenders játékos máris kilépett az online zaklatások miatt... vagyis nem egészen

|

Kisebb dráma alakult ki a Second Wind legutóbbi új játékosa, Ellie körül, aki azóta már ott is hagyta a csapatot. A dolog viszont ennél egy kicsit kacifántosabb.

Hirdetés

Két héttel ezelőtt a Second Wind nevű Overwatch Contenders csapat bejelentette, hogy csatlakozott hozzájuk Ellie, egy relatíve ismeretlen DPS játékos. Ezzel ő lett volna az első női játékos a Contendersben.

Hirdetés

Az Overwatch Contenders nézői közül többen gyanúsan néztek az új érkezőre. Ellie-ről nem lehetett találni sehol egy darab képet sem, az Overwatch fiókja 200-as szint alatt volt, mégis bekerült vele a ranglista tetejére, és amikor streamelt, akkor sokak szerint gyanúsan gyengén teljesített. A "reddit nyomozók" szerint arról van szó, hogy az esetek többségében egy másik játékos játszott egyszerre Ellie és a saját fiókjával (a kérdéses játékos egyébként PunisherOW, aki egy Top 500-ban ülő félprofi). Később bebizonyosodott, hogy "Ellie" soha nem is létezett, csak Punisher smurf accountja volt.

Ettől függetlenül viszont elszomorító, hogy miután felmerült a megtévesztés gyanúja, a Twitter és Reddit topikok megteltek zaklató üzenetekkel, fenyegető ígéretekkel, és "Ellie" sehol sem volt biztonságban az interneten. Függetlenül attól, hogy a vádakra volt-e bizonyíték vagy sem, hogy mi igaz és mi nem, hatalmas hisztéria alakult ki (ahogy az lenni szokott ugyebár). A dráma miatt a Second Wind vezetősége és "Ellie" (tehát Punisher) végül úgy döntöttek, hogy véget vetnek az egésznek.

Az egyszerű bejelentés mellett a csapat tulajdonosa, Justin Hughes azt magyarázta, hogy ők csak egy új és jó játékost kerestek. Sokan példamutató, női ikonként néztek Ellie-re, sokan pedig egy megtévesztő csalás középpontját látták benne. Justinéknak egyik sem kellett, csak egy jó csapattárs, aki teljesíteni tud az arénában.

Akárhogy is, a zaklatás és hiszti senkinek sem segít, éretlen reakció volt. Reméljük, hogy egyszer ezt is kinövi majd az Overwatch Contenders rajongótáborának hangos kisebbsége. Nekik, és azoknak, akik legyintgetni szoktak a bullying bármilyen formája kapcsán, mondván, hogy az nem is komolyan vehető probléma itt egy cikk a jelenség hátteréről, és még egy a hazai helyzetéről, ha csak egy valaki is elgondolkodik rajta, talán kevesebb ilyen eset lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)