Hirdetés

Két Overwatch League játékos is jelen lesz az olimpia e-sport fórumán

|

Az e-sport közösség rengeteg szereplője lesz ott, köztük az újoncnak számító Overwatch League képviselői is.

Hirdetés

Folyamatosan mennek a tárgyalások az e-sport és az olimpia összekapcsolásáról, és a megbeszélésekben az ipar fontos szereplői is jelen vannak. Az új képviselők között az Overwatch League két játékosa is ott lesz: Geguri a Shanghai Dragonsból, és Jake a Houston Outlawsból.

Hirdetés

Az OWL küldöttségét egyébként Mike Morhaime és Nate Nanzer is erősíti majd. A fórumon részt vesz még a Riot Games elnöke, Nicolo Laurent, képviselők a Fortnite fejlesztőcsapatából és sokan mások.

Az IOC (International Olympic Committee) elnöke, Thomas Bach hozzátette, hogy egyelőre nincs szó medált érő e-sport eseményről, de szeretnék összekapcsolni az olimpia és az e-sport világát valamilyen szinten.

A konkrét tárgyalás egyik fontos témája lesz az erőszak, ami ellen nagyon tiltakozik az olimpiai bizottság. Szerintük a nyelvezet (gondoltak itt "double kill" és "killing spree" szerű fogalmakra) különösen problémás. Ezért akarnak leülni beszélgetni Jake-kel, Gegurival és több másik e-sport játékossal is. A megbeszélések alatt 3 olimpiai atléta is ott lesz. A cél mindkét oldal meghallgatása és megértése.

Maga az olimpiai e-sport fórum július 21-én zajlik majd Svédországban. Kíváncsian várjuk az első eredményeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)