Hirdetés

Overwatch League - sportszerűtlen viselkedésért függesztettek fel egy játékost

|

Félix "xQc" Lengyel keddi streamje során egy olyan mondatot mondott, ami büntetést és eltiltást vonzott magával.

Hirdetés

Akármilyen nagyra is nőtt és akárhogy lesz egyre komolyabb az e-sport, még mindig akadnak olyan profi játékosok, akik nem tudják visszafogni magukat.

Hirdetés

A Dallas Fuel játékosa, a magyar felmenőkkel rendelkező, kanadai Félix "xQc" Lengyel berágott a Houston Outlawsban játszó Austin "Muma" Wilmotra, mert Muma az ő jellegzetes mondatát ("rolled and smoked") használta, miután az Outlaws 4-0-ra megverte a Fuelt. A meccs után xQc egy streamben olyat mondott, hogy

"Fogd be a pofád. Menj vissza, és vegyél a szádba egy nagy péniszt. Neki [Mumának] ez biztos tetszene."

Wilmot egyébként nyíltan homoszexuális. Saját streamjében elmondta, igazából nem érdekli, mit mondott játékostársa, homofób szemétnek nevezte Lengyelt. Bár Lengyel később bocsánatot kért Twitteren, és ezt Wilmot elfogadta, a következmények nem maradhatnak el: az Overwatch League 4 meccsre eltiltotta és 2000 dolláros büntetést szabott ki rá, csapata nem csak támogatta a döntést, meg is hosszabbította eltiltását az első szakasz végéig, február 9-ig.

Egyrészt illik a vereséget elfogadni, másrészt nem illik arról beszélni, ki mit vegyen a szájába, akkor sem, ha nyíltan odaszúrt. És amúgy is, ne legyetek toxikusak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)