Hirdetés

Overwatch - komolyan szabályozzák a profi ligát, még minimálbér is lesz

|

A Blizzard rengeteg energiát fektet az Overwatch League működtetésébe, kérdéses, hogy vajon végül megtérül-e.

Hirdetés

A Blizzard új szabályrendszert alkotott az Overwatch League-hez, amivel az egyik legfőbb céljuk a játékosok érdekeinek előtérbe helyezése. A ligát annyira komolyan szabályozzák, hogy papíron már nagyon a profi sportligák rendszerére hajaz. Az más kérdés, hogy maga az Overwatch, mint e-sport mennyire eladható.

Hirdetés

Az OWL újításai megszabják, hogy a csapatoknak mit kell nyújtaniuk a játékosaik számára, különben nem is indulhatnak a ligában. A csapatok kötelesek minden játékosnak egy legalább egy éves, minimum 50 ezer dolláros szerződést adni - ez persze később meghosszabbítható újabb egy évre, és a bért is újra lehet tárgyalni. A játékosoknak alanyi jogon jár egészségbiztosítás és nyugdíjalap tervezet is. A nyeremények elosztását is szabályozzák, a bevétel legalább felét a játékosoknak kell kapni. A bajnokságokon kívül természetesen a streamelésből és a szponzorációs szerződésekből is van bevétel, ezekre nem vonatkozik az 50%-os szabály.

Az Overwatch League első szezonjára már augusztus 1-től lehet a csapatokat regisztrálni. A nagyobb e-sport szervezeteknek érdemes lehet megfontolni a szigorú kikötések ellenére is, mivel 3,5 millió dolláros nyereményalapról van szó, amelyből garantált 1 milliót a liga győztese vihet haza.

A liga csapatainak egyébiránt még az is meghatározták, hogy legalább 6, de legfeljebb 12 játékosuk lehet, illetve megfelelő lakhatást és gyakorlási lehetőséget is kell biztosítaniuk, amelyek sztenderdjeit maga az OWL szabja meg. Születési helytől és lakóhelytől függő régiózár viszont nincs, így szabadon lehet bárkit igazolni.

Kíváncsian várjuk mi sül ki az Overwatch League-ből. Egy biztos, a Blizzard szépen megalapozta a játék e-sport infrastruktúráját, már csak nézők kellenek, hogy az egész jól működjön.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)