Hirdetés

Magyar fejlesztésű mesterséges intelligencia segít, hogy te legyél a legjobb Overwatch játékos

|

Omnicoach egy mesterséges intelligencia alapú személyi edző, ami kielemzi a játékosok teljesítményét és tanácsokat ad arra, hogy fejlődhetnének az adott játékban.

Hirdetés

Alig pár nap múlva, november 8-án indul el az Omnicoach rendszer, ami rengeteg játékosnak nyújthat majd segítséget abban, hogy igazán profivá válhassanak a legkedveltebb e-sport játékokban. Első körben az Overwatchra fókuszálnak a magyar fejlesztők és az Omnicoach kizárólag a Blizzard játékát fogja elemezni, de természetesen a csapat távlati céljai között több másik közkedvelt cím is szerepel. IronDan, az Omnicoach egyik alapítója kérdésünkre elmondta, hogy idővel a CS:GO-ba, a Fortnite-ba és a PUBG-be is szeretnék majd adaptálni a rendszert - jelenleg kizárólag FPS játékokban gondolkodnak, ezt a stílust tudja a legjobban elemezni a szoftver. 

Hirdetés

IronDan kifejtette, hogy az Omnicoach virtuális edzője sok szempontból hasonlít egy valódi sportcsapat trénerére: nem csak nagy tudással rendelkezik magával a játékkal kapcsolatban, de figyelembe veszi a játékosok személyiségét, egyéni gyengéit és erősségeit is. A Omnicoach tehát nem csak magukat a meccseket vizsgálja meg, hanem személyiségteszteket használva mélyebben is beleássa magát a játékosok lelkivilágába.

Simán elképzelhető így, hogy valakiről kiderül, bár DPS karakterrel játszik, játékstílusa miatt inkább egy tank lenne neki testhezálló, majd a személyiségét vizsgálva arra is rájön a rendszer, hogy egy vezető típusú emberről van szó. Ilyenkor pedig simán találhat mellé az Omnicoach négy olyan játékost, akik nem annyira domináns személyiségek és együtt remek csapatot alkotnának. A rendszer ráadásul nem csak tanácsokat ad, hanem gyakorlófeladatokkal is segíti a felhasználókat. 

"Az a célunk, hogy egy olyan edzőt hozzunk létre, ami ugyanazokkal a jegyekkel bír, mint egy emberi edző. Nyilván ez egy olyan jellegű vízió, amit sosem érünk el, de efelé szeretnénk haladni."

- mondta IronDan. Első körben 100 játékossal fog elindulni november 8-án az Omnicoach, nekik 4,79 dolláros (kb. 1360 forintos) áron kínálják a kezdő csomagot, ami három teljes Overwatch játékmenet elemzését takarja, 30 napos pénzvisszafizetési garanciával. További információkért látogassatok el a hivatalos weboldalra

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)