Hirdetés

A CS:GO profik megegyeztek egymással, hogy nem használnak ki egy hibát a PGL Majoron

|

A most zajló tornán előkerült egy játékbeli bug, aminek a használatát nem tiltották meg a szervezők, így most a játékosok léptek az ügyben.

Hirdetés

Nem stimmel minden a PGL első nagy volumenű CS:GO eseményén, mert sok panasz érkezik a résztvevőktől, és gyakran gondok vannak az élő közvetítéssel is. Most pedig néhányan ismét elővettek egy régi bugot, ami előnyhöz juttatja őket az ellenféllel szemben, ráadásul teljesen a játékosokra van bízva, hogy használják-e.

Hirdetés

A "crouch jumpként" emlegetett bugnak az a lényege, hogy ha jól időzítjük az ugrást és a guggolást, akkor úgy is átnézhetünk alacsonyabb falak felett, hogy az ellenfél nem látja a karaktermodellünket, és még a landolás is teljesen hangtalanná válik ilyenkor. A hiba elméletileg már régóta benne van a játékban, de ritkán használják a játékosok, egy Major eseményen pedig nem is számítanánk erre.

Most viszont az idén alakult, német BIG csapat elkezdte használni a bugot több meccsén is, amiket ráadásul megnyert, de a maradék 15 csapat nem igazán szeretne ilyen előnnyel nyerni, ezért voltak olyan mérkőzések, amely során a játékosok megállapodtak egymással, hogy nem használják a dolgot.

Időközben a profik tanácskoztak a szervezőkkel és a Valve-vel is, és úgy döntöttek, hogy ugyan nincs tiltva a crouch jump, a fair play érdekében nem fogják kihasználni.

Jó látni, hogy a profiknak sikerült megegyezniük, de ugyanakkor ideje volna a Valve-nek kijavítania az ilyen hibákat, mert ez komoly hatással lehet a játék és az esemény megítélésére is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)