Hirdetés

Újabb profi játékosokat tiltottak el a PUBG készítői

|

A korábbi vizsgálatok folytatásaként újabb profikról derült ki, hogy csaltak a PlayerUnknown's Battlegroundsban, sőt, olyan e-sportolókat is büntetett a PUBG Corp., akik tudtak róla, hogy csapattársaik nem játszottak tisztán.

Hirdetés

Gyakorlatilag a játék népszerűségének ugrásszerű növekedése óta problémát jelentenek a csalók a PlayerUnknown's Battlegroundsban, akik ellen folyamatos harcot vívnak a játék alkotói. A banhammert legutóbb decemberben suhintották meg a PUBG Corp. munkatársai, ahol harmincezer játékos mellett négy profi is lebukott, őket kitiltották a kiadó saját szervezésű versenyeiről. Hozzájuk most további profik csatlakoznak, akik évekig maximum otthonról vagy a közönség soraiból nézhetik a pénzért folyó meccseket.

Hirdetés

Mivel az amerikai profi szezon előbb kezdődött el, mint a többi régió küzdelmei, december 31-ig csak az NPL-ben szereplő játékosokkal kapcsolatos vizsgálat zárult le. Ezt követte nagyjából egy héttel a többi régióban folytatott nyomozás eredményeinek kihirdetése, ami azt hozta, hogy tíz további játékost penderített ki a PUBG Corp., a korábbiakhoz hasonlóan azért mert nem engedélyezett segédszoftvereket alkalmaztak (itt elsősorban a többi játékos helyzetét mutató programokról van szó). Közülük négyen csupán publikus meccseken csaltak (az ő büntetésük kétéves eltiltás), de mint kiderült, hat játékos versenyhelyzetben is sportszerűtlenül szerzett előnyt (ők három évig nem nevezhetnek a hivatalos versenyekre).

Továbbá két, a "Sans domicile fixe" csapathoz tartozó játékos azért kapott kétéves eltiltást, mert tudtak róla, hogy a csapattársaik csaltak, de ezt nem jelentették senkinek. Ez az alakulat a selejtezőkben történt csalás miatt el is veszítette a helyét a PlayerUnknown's Battlegrounds Contenders League sorozatában (igaz a későbbi versenyekhez csatlakozhatnak majd), míg a többi csaló érintett csapatai megtarthatják már megszerzett helyeiket, természetesen az eltiltott csapattagok cseréjét követően. A hasonló esetek elkerülésének érdekében a PUBG Corp. a jövőben részletes átvilágításnak vet alá minden profi játékost, akiknek minden létező fiókját átnézik majd, aki pedig csalt, értelemszerűen nem vehet részt a stúdió saját eseményein. A döntésről szóló teljes közleményt, benne a kitiltott játékosok és az érintett csapatok felsorolásával itt találjátok.

Mit gondoltok, mennyire fogja befolyásolni a PUBG e-sport sikereit ez a botrány?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)