Hirdetés

Megvannak a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első nyertesei

|

A hétvégi PlayIT Show-n lezajlottak a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság osztályozó döntői.

Hirdetés

Hosszú ideje komoly hangsúlyt fektetnek a PlayIT-eken az e-sport népszerűsítésére, idén viszont elindult egy olyan kezdeményezés is, amire korábban még nem volt példa hazánkban. A budapesti PlayIT Show szolgált helyszínéül a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság osztályozó kupa döntőinek, ahol mind az öt meghirdetett játékban győztest avattak. 

Hirdetés

A League of Legends döntőt például a WiLD by Lagardére Sports csapata nyerte, míg PUBG-ben az a Flank csapat diadalmaskodott, amiben Kodiak is játszott - őt valószínűleg sokatoknak nem kell bemutatni. CS:GO-ban a Revolte csapata lett végül az első, míg Rainbow Six: Siege-ben a Sixth Sense utasított mindenkit maga mögé. Végezetül Hearthstone-ban is meglett a bajnok, ebben a játékban Balázs "Hulkenstein" Sebestyén bizonyult a legjobbnak. 

"Számos dologban történelmi az, amit a hétvégén az MNEB osztályozó kupa döntőkkel megvalósítottunk. Ez volt az első, négy fős csapatokkal zajló PUBG LAN Magyarországon, de először volt itthon lehetőség arra, hogy akár 64 játékos együtt játszhasson Fortnite-tal egy LAN rendezvényen. A két nap alatt, három színpadon, öt versenyjátékban hirdettünk győztest, és további három játékban adtunk lehetőséget a versenyzésre. Szeretném megköszönni minden partnerünknek és támogatónknak, hogy segítettek ennek a megvalósításában, úgy érzem, ezzel megtettük a következő lépést a hazai e-sport fejlesztésében."

- mondta Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke. Vele egyébként mi is készítettünk interjút a PlayIT-en, ezt a felvételt hamarosan láthatjátok majd a GameStar YouTube-csatornáján, egy olyan videó részeként, ami a PlayIT e-sportos oldalával foglalkozik. 

Egyértelmű, hogy a PlayIT-en megrendezett osztályozó döntők csak egy hatalmas projekt első lépéseit jelentették, hiszen az MNEB első hivatalos szezonja 2019 januárjában indul el, és egészen áprilisig tart majd. Az MNEB nem csak egy keretrendszert szeretne adni a most bejutott csapatoknak, hanem szakmai felkészítésben és szervezeti, jogi ügyekben is segíti őket annak érdekében, hogy akár nemzetközi szinten is komoly erőt képviselhessenek majd és a most inkább eseti jelleggel létrejött felállásokból stabil csapatok kovácsolódjanak. 

Az MNEB első szezonjának meccseit természetesen majd ti is élőben nézhetitek az online közvetítéseken keresztül. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)