Hirdetés

Nála jóval tapasztaltabb ellenfelét legyőzve lett Pokémon-bajnok egy hétéves kislány

|

Ráadásul Simone Lim újoncként lett a legjobb korosztályában a Melbourne-ben megrendezett döntő során.

Hirdetés

Habár az e-sportok többségében leginkább tinédzserek és fiatal felnőttek versengenek egymással, akadnak olyan bajnokságok, amelyeken gyerekek is megmérettethetik magukat. Nemrég meg is lett rendezve egy ilyen torna, ahol egészen érdekes eredmény született.

Hirdetés

A Pokémon Oceania International Championships Junior döntőjében a mindössze hét esztendős Simone Lim csapott össze a nála jóval idősebb és tapasztaltabb, több bajnoki címmel is rendelkező Justin Miranda-Radborddal. Mindkettejüknek sikerült egy-egy kört nyerniük, ám a mindent eldöntő finálé során Lim bizonyult jobbnak, ezzel pedig ő lett a Junior kategória új bajnoka.

Értelemszerűen meglepte a szcénát a fiatal versenyző győzelme, ám a Twitteren közzétett reakciókat elnézve nagy valószínűséggel egy seregnyi új rajongót szerzett magának az újdonsült bajnok.

Szerencsére a teljes döntő is meg lett örökítve, így azt is visszanézheti az, aki esetleg lemaradt volna róla. Íme:

Remek példa ez arra, hogy ahogy a hagyományos sportok esetében, úgy bizony az e-sportokban is komoly sikereket lehet elérni már egészen fiatalon is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)