Hirdetés

"Fair az lenne, ha az e-sport ugyanolyan támogatást kapna, mint a foci"

|

Az e-sport politikai támogatásáért lobbizó svéd politikus szerint már most sokat tett a kompetitív játékért, de még rengeteg munka vár rá.

Hirdetés

Ugyan a Dreamhack hazája, Svédország már most sem áll rosszul az e-sportok tekintetében, egyik parlamenti képviselőjük szerint még így is lenne hová fejlődniük. A Twitchen Hearthstone-ozó Rickard Nordin szerint már sokat tett azzal, hogy több képviselőtársa figyelmét felhívta az e-sportokra, de még sok munka vár rá.

Hirdetés

A Centerpartiet politikusával az Index készített egy interjút, amiben itt olvashatjátok például, miért gondolja, hogy rengeteg más politikai kihívás mellett is érdemes az e-sportokkal foglalkozni, miért a Twitchet és a Hearthstone-t választotta mondanivalójának terjesztéséhez. De emellett kifejtette azt is, mik a valódi politikai céljai az e-sport melletti lobbizással, vagy mit gondol a videojáték-szektor állami támogatásáról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)