Hirdetés

A Riot Games beindított egy középiskolai League of Legends ligát

|

Az egyetemi e-sport felvirágoztatása után a Riot most a középiskolákat célozza meg.

Hirdetés

A Riot Games összeállt a High School Esports League (HSEL) csapatával, hogy elindítsanak egy középiskolai versenysorozatot az ausztráliai sulik között. Már 16 iskola jelentkezett, a liga pedig már el is indult.

Hirdetés

Miközben egyre több felsőoktatási intézmény vállalja be az e-sport ösztöndíjas programokat, nem csoda, hogy a középiskolák is elkezdenek foglalkozni a témával.

A HSEL-t egyébként Woody Wu alapította 2018-ban. Az alapítóról tudni kell, hogy korábban közösségi specialistaként dolgozott a Riot Gamesnél. Miután végzett a játékfejlesztéssel úgy döntött, hogy az iskolai e-sportot igyekszik majd felvirágoztatni.

A versennyel és annak közvetítésével a Riort OCE divíziója foglalkozik, a meccseket pedig egy külön HSEL-nek szentelt csatornán közvetítik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)