Hirdetés

A Riot Games nem erőlteti, hogy a Valorant e-sport legyen

|

Egyelőre nem terveznek hatalmas befektetést, saját e-sport ligát vagy bármi ilyesmit. A közösségre bízzák a játék kompetitív jövőjét.

Hirdetés

A League of Legends e-sport évekig virágzott azelőtt, hogy a Riot Gamesnek egyáltalán eszébe jutott volna a saját kezébe venni annak fejlődését. Valószínűleg hasonló lesz a menet a Valorant esetében is, mivel a Riot bejelentette, hogy egyelőre nem tervez saját ligát indítani. A közösségre bízzák a dolgot, és alapvető segítségnyújtáson túl nem fognak beleszólni a rendezvények alakulásába.

Hirdetés

A Riot három kategóriában határozta meg a közösségi versenyeket. Kis versenynek számítanak azok a megmérettetések, melyeket PC bangek, közösségek szerveznek, a nyereményük pedig maximum 10 000 dolláros nyereményalapig vagy 12 000 dollárnyi tárgynyereményig terjed. A közepes rendezvénynek az számít, amit e-sport szervezetek vagy márkák hoznak össze maximum 50 ezres alappal. A Major versenyek lesznek azok, melyeket az ESL a Dreamhack és egyéb szervezetek rendeznek. Ezeket félprofi versenyekként tartják számon, és a globális ranglétra részét képezik majd.

A fejlesztők nem fogják követni mondjuk az Epic Games példáját, ami gyakorlatilag lapátolja a pénzt a Fortnite e-sportba, miközben az folyamatosan veszít érdeklődőkből. Ha a Valorant közössége szeretne e-sportot, akkor lesz. Minden rajtuk múlik majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)