Hirdetés

A Riot is rászólt e-sportolóira és közvetítőire, hogy óvakodjanak az érzékeny témáktól

|

Valószínűleg a Blizzard körüli botrány miatt gondolta szerencsésnek a cég, hogy közleményt intézzen a League of Legends profijaihoz.

Hirdetés

A Blizzard nemrégiben egy éves versenyektől való eltiltással sújtott egy e-sportolót, mert az közvetítésben kiállt a hongkongi tüntetések mellet. A megnyilvánulás egyértelműen szembe megy a cég rendezvényeinek alapelvével, azonban sokan úgy gondolják, hogy a büntetés indokolatlanul szigorú, illetve azt is, hogy egy ilyen fontos ügyben nem maradhatnak csendben azok, akinek lehetőségük van felhívni a figyelmet az igazságtalanságokra, ezért bojkottot hirdettek a cég ellen, aki részben meg is hátrált a közösség nyomása miatt. A Riot érthetően nem szeretne ugyanebben a cipőben járni, így óvatosságra inti a játékosait.

Hirdetés

A League of Legends fejese, John Needhalm nyilatkozatban szólította fel az e-sportolókat és a kommentátorokat, hogy tartózkodjanak az érzékeny politikai témáktól illetve a vallási megnyilvánulásoktól, ugyanis azoknak nincs helye a közvetítésekben, melyeknek a játékról, a sportról és a játékosokról kell szólnia:

"Rengeteg játékosunk van a világ minden tájáról és kultúrájából, mi pedig hiszünk abban, hogy ez a lehetőség felelősséggel is jár, hogy a személyes kérdéseket (legyenek azok politikaiak, vallásiak vagy egyebek) mindenkinek el kell különítenie a játéktól."

Szerinte ezek a politikai kérdések olyan összetettek, hogy azok megvitatására nem megfelelő fórum a LoL meccsek közvetítése, ezért a castereket és a pro játékosokat is megkérik, hogy tartózkodjanak ezen témák érintésétől. Persze a Blizzardot konkrétan nem említi a közlemény, de nyilvánvaló, hogy az ő példájukból okulva próbálja meg elejét venni a gondoknak a Riot Games, kérdés, hogy egy ilyen közleményre hányan gondolják azt, hogy az felhívás keringőre. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)