Hirdetés

Romániában rendezik a 2023-as e-sport világbajnokságot, amin magyar csapatok is indulnak

|

Nem kell a világ másik végére utaznotok, ha a helyszínen akartok szurkolni kedvenceiteknek.

Hirdetés

Idén nyáron keleti szomszédunkra, és azon belül is Jászvásárra (románul Iași) irányul majd az e-sportrajongók tekintete, ugyanis augusztus 24. és szeptember 4. között az említett megyeszékhely látja vendégül a 15. e-sport világbajnokság résztvevőit. A Nemzetközi E-sport Szövetség (IeSF) szervezésében megvalósuló esemény egy nagyobb szabású rendezvény, a Digital Throne fesztivál része lesz.

A sajtóközlemény szerint az utóbbi célja nem más, mint Jászvásárt a tíznapos rendezvénysorozat révén becsatornázni a digitális sportok, a művészetek, az oktatás és a szórakozás nemzetközi vérkeringésébe, sőt egyenesen az imént felsoroltak globális fővárosává tenni. A szervezők legalább 20 ezer e-sportrajongót és több mint 50 ezer zenekedvelőt várnak, további mintegy 30 millió online nézővel számolnak. A helyszínen multimédiás színpadok, zenei programok, vetítések és cosplay bemutatók gondoskodnak a látogatók szórakoztatásáról, ám a legnagyobb érdeklődés előreláthatóan a 2023-as e-sport világbajnokságot fogja övezni.

Hirdetés

Ezen több mint 120 országból 700-nál is több profi játékos indul egyéniben illetve csapatban. Hat játékban (Counter Strike: Global-Offensive-ben, Dota 2-ben, eFootballban, Tekkenben, Mobile Legendsben és PUBG Mobile-ban) tehetik próbára képességeiket, ám hét versenyszámban, mivel az e-sport világbajnokságok történetében először külön versenyszámként kezelik a női CS:GO-t. Az IeSF elnöke, Vlad Marinescu külön kiemelte, hogy a világ legértékesebb női CS:GO-játékosa a közeli Moldovából származó Ana Dumbravă.

Természetesen magyar profiknak is szurkolhatnak majd a nézők az 500 ezer dollár (kb. 187 millió forint) összdíjazású világbajnokságon. Már elkezdődtek a nemzeti selejtezők CS:GO-ban, Dota 2-ben, Tekkenben, eFootballban és PUBG Mobile-ban a magyar válogatottat a Nemzetközi E-sport Szövetségben képviselő Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) felügyelete alatt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)