Hirdetés

Shaquille O'Neal határozott választ adott arra, hogy sport-e az e-sport

|

Shaq szerint nem kérdés, hogyan kell kezelni az e-sportolókat.

Hirdetés

A 2000-es évek eleje óta nevezhető már-már fárasztó közhelynek a "sport-e az e-sport?" kérdéskör, és ugyan számtalan vita zajlik erről (értelmesebb és kevésbé értelmes is), a megállapodás és definíció nem olyan egyszerű. Vannak, akik szerint igen, vannak, akik szerint nem, de az vitathatatlan, hogy a  kompetitív videojátékok mezőnye hatalmas ipar, amely milliókat mozgat meg világszerte.

Ezúttal egy világszerte elismert NBA csillag, és sportelemző, Shaquille O'Neal szállt be a beszélgetésbe (akinek legutóbb elektromos bringájának elképesztő méretein ámult szerkesztőségünk), nem kertelt a véleményével.

Hirdetés

Amikor Jake Lucky (a Full Squad Gaming szervezet társtulajdonosa) megkérdezte Shaqet, hogy szerinte a profi e-sport játékosok atléták-e, a válasza egyértelmű volt.

"Igen. Az atléta sok mindent jelenthet, de az atlétának fejben is nagyon ott kell lennie."

Shaq szerint a sportok 15 százalékban függnek a fizikai képességtől, és minden mást a mentális felkészültség dönt el (ha nem is pont ezt mondta ki, de a profi játékosok terheléséről született már tanulmány). A volt NBA sztár hozzátette, hogy ő maga képtelen lenne arra a teljesítményre, amit némely e-sportoló képes letenni az asztalra. 

Ti mit gondoltok?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)