Hirdetés

Az e-sport annyira sport, mint a kötés

|

Ezt Hessen tartomány belügy- és sportminisztere jelentette ki. Alfons Hörmann, a német olimpiai sportszövetség elnöke megfejelte mindezt azzal, hogy az "e-sport nem létezik".

Hirdetés

Valószínűleg sem Alfons Hörmann, sem Peter Beuth nem lesz az e-sport rajongók kedvence. Előbbi a német olimpiai sportszövetség elnöke, aki lazán lesemmizte az e-sportot. Ő egyébként ezzel Beuth, Hessen tartomány belügy- és sportminiszterének véleményét visszhangozta.

Hirdetés

A miniszernek meglehetősen sarkalatos álláspontja van a téma kapcsán. Szerinte nem hogy nincs helye az e-sportnak az olimpián, de még a nevét sem érdemli meg a műfaj.

"Az e-sport annyira sport, mint amennyire a kötés. A sportok megtanítanak olyan értékeket, mint a szabályok és embertársaink tisztelete, nem úgy mint a játékok. Nem hagyhatjuk az e-gaming iparnak, hogy eltulajdonítson sport forrásokat."

A két úriember láthatóan nem járt mostanában egyetlen német ifjúsági rendezvényen sem, különben tisztában lennének tévedésük mértékével. Főleg Németországban furcsa ez a drasztikus kijelentés, ami Európa egyik legnagyobb e-sport nemzete, azon pedig már fenn sem akadunk, hogyan vélekednek a játékokról és a játékosokról. Szerencsére ellentmond nekik a digitalizációért felelős német miniszter, Dorothee Bär nyilatkozata, aki szerint az e-sport igenis sport. Kicsit abszurd, hogy ilyen eredmények és trendek mellett a politikai párbeszéd szintje a random kommentszekciókét idézi a téma kapcsán.

Az olimpiai álom egyébként a két említett úr hozzáállásán túl is akadályokba ütközik. Az olimpiai bizottság önmagában nyitott lenne az új dolgokra, de szeretnék elkerülni a túl erőszakos címeket, illetve szintén megnehezíti az ügyet, hogy nincs egy nagy e-sport szövetség vagy egyesület, ami ernyője lehetne az egész kezdeményezésnek. Meglátjuk, mi lesz ebből, de az biztos, hogy a bizottság igyekszik tárgyalni a műfaj szakértőivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)