Hirdetés

Egy elrontott ágrajz miatt kellett újrajátszani meccseket a StarCraft II versenyen

|

Amikor nagyjából 461 különböző szabály van egy ágrajz összeállítására, akkor ott nem kizárt, hogy nem lesz minden tökéletes. Néha ebből nincs gond, máskor azonban egész ágakat kell újrajátszani.

Hirdetés

Nem volt nagyon szerencsés indulása a 2017-es StarCraft szezonnak. A lipcsei WCS kvalifikációs körében már 30 perce mentek a mérkőzések, amikor az egyik résztvevő megjegyezte a lobbyban, hogy "egyébként nem szabályosan van összerakva az ágrajz". Minden kezdődhetett elölről.

Hirdetés

Az egyágas részre bejutó 8 játékost a csoportkörökben elért eredményeik alapján két oszlopra szedik szét, melyekben a 2017-es WCS pontszámaik alapján rangsorolják őket. A Top 2 mindkét oszlopban külön csoportba kerül, így jön létre 4 pool, melyekben 2-2-2-2 játékos várja az ellenfelét.

Pool 1A: Elazer, Serral

Pool 1B: Nerchio, uThermal

Pool 2A: Snute, Stephano

Pool 2B: Harstem, Bly

Az 1A-ból egy játékos kap egy véletlenszerűen választott ellenfelet a 2B-ből. A véletlenszerű összesorolás esetén már csak egy kitétel van: az egyágas rész első fordulójában nem játszhat egymás ellen 2 olyan játékos, akik már összecsaptak a csoportkörökben.

A fenti szabály volt az, ami a kavarodást okozta, így kezdődhetett újra a verseny. Ez leginkább Serralnak volt fájdalmas, mert mire az adminok kibogozták a helyzetet, addigra ő már teljesítményével kvalifikálta is magát a lipcsei WCS döntőjébe. 

Sajnos a győzelmei így érvénytelenné váltak.

Szerencsére Serral egyébként a javított ágrajzbeli ellenfelét is bucira verte, így végül tényleg sikeresen kvalifikálta magát. Reméljük a WCS szezon további részében nem lesznek ilyen problémák.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)