Hirdetés

Letartóztattak egy dél-koreai StarCraft profit, mert direkt veszített

|

A profi közösség nem lett sokkal bölcsebb attól, hogy Dél-Korea kedvenc e-sport játékát újrakeverték. Egy ismert profi eldobta a karrierjét 10 millió forintnyi dél-koreai wonért.

Hirdetés

Az újrakevert StarCraft: Brood War dobott kicsit a játék népszerűségén, éppen ezért lehet, hogy újra megérte valakinek elcsalni meccsek eredményeit. Egy 24 éves StarCraft: Remastered játékos bizony direkt dobott el egy versenyen köröket. 

Hirdetés

A dél-koreai rendőrség információi szerint egy 24 éves profi játékost megkeresett egy fogadóoldal vezetője azzal az ajánlattal, hogy fizetne a G-STAR 2017-en szándékosan elbukott meneteiért. Az ifjú (direkt meg nem nevezett) játékos 0/2-ben végzett a kérdéses körben, és így megkapta az ígért 10 665 000 Ft értékű dél-koreai wont. A rendőrség elkapta a fogadóoldal tulajdonosát és a játékost is. A hatóság hozzátette, hogy a páros hasonló trükkre készült az Afreeca Star League 5-re is.

Egyébként kitalálni nem volt nehéz, hogy ki a kérdéses játékos. Csak két versenyző ment 0/2-t a novemberi esemény negyeddöntőjében, és abból csak egyikőjük nem streamelt a közelmúltban, így jó eséllyel Ha "Sky" Neul a kérdéses csaló.

Egyébként az e-sportban a 10 millió forint körüli egyszeri összeg bőven nem éri meg, hogy elveszítsd érte a karriered. Ettől függetlenül sajnos tény, hogy csak a legnagyobb dél-koreai StarCraft 1 sztárok tudnak nyugodt szívvel nemet mondani egy ilyen ajánlatra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)