Hirdetés

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar E-sport Szövetség és a Szerencsejáték Zrt.

|

A nemzeti lottótársaság tavaly augusztusban elindított e-sportfogadási szolgáltatást, most a HUNESZ első stratégiai szintű tagként lépnek be a szövetségbe.

Hirdetés

A nemzeti lottótársaság első stratégiai szintű tagként csatlakozik a Magyar E-sport Szövetséggel (HUNESZ) szervezetébe, a felek együttműködési megállapodást írnak alá. A ma délelőtti sajtótájékoztató alapján a Szerencsejáték Zrt. és a HUNESZ között most létrejött stratégiai partnerség régiós szinten egyedülálló.

A kooperáció egyrészt azt jelenti, hogy a Szerencsejáték Zrt. komoly támogatást szeretne nyújtani a hazai e-sport fejlődéséhez, valamint a HUNESZ által meghatározott sportágfejlesztési és társadalmi szemléletformálási célok megvalósításához. Ezen felül a e-sport fogadás dinamikus bővülése is szóba került.

Hirdetés

 Biró Balázs György, a Magyar E-sport Szövetség elnöke a következőket nyilatkozta:

"Az elmúlt évet a járványügyi helyzet ellenére is sikeres időszakként tudhattuk magunk mögött hazai és nemzetközi színtéren egyaránt. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) versenyeit az online térben biztonságos körülmények között rekord nézettség mellett zártuk. Részt vettünk az Európai E-sport Szövetség megalapításában és év végén teljes jogú tagként csatlakoztunk a Nemzetközi E-sport Szövetséghez. Az idei terveinkben az országos versenyeink és a magyar e-sport válogatott felállítása mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk az oktatásra. Célunk, hogy a Szerencsejáték Zrt. partnerségével megerősödve újabb szintre emeljük a felelős és tudatos videójáték kultúrát Magyarországon különösen ügyelve a versenyek tisztaságára és az edukációra mind a játékosok, csapatok; mind a sport és szélesebb társadalmi közeg szintjén." 

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója pedig ezeket mondta el:

"A partnerséggel a Szerencsejáték Zrt. egy újabb szintre lép a sport területén, mostantól a hagyományos sportágak támogatásán túl a dinamikusan fejlődő fiatal szektor professzionális fejlesztését is elősegíti Magyarországon. A Magyar E-sport Szövetséggel megvalósuló stratégiai együttműködéssel hozzájárulunk a hazai e-sport regionális, közép-európai szintű szerepvállalásához, egyben elősegítjük a széleskörű tájékoztatást és a felelős játék tudatosságának erősítését"

A teljes sajtótájékoztatót itt tudjátok visszanézni:

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)