Hirdetés

Egy vak játékos is indult egy Street Fighter V versenyen, és elég jól játszott

|

Sven pusztán hangok alapján meg tudja mondani, mi zajlik a játékban, és sikerült egy látó ellenfelével keményen elbánnia.

Hirdetés

Egyre több fejlesztőcég figyel oda arra, hogy a hátrányos helyzetű gamerek is élvezhessék játékaikat, így olyan opciók kerülnek be, melyek vagy az irányítást, vagy az események érzékelését teszik könnyebbé. 

A Street Fighter V fejlesztésénél a Capcom valószínűleg nem gondolt erre, de azért a hangokat eltalálta. Egy spanyol versenyen, a Sonic Boomon indult Sven, aki egy daganat miatt gyerekkora óta nem lát, de a videojátékok szeretetétől ez nem tántorította el. A bajnokságon Kennel játszva majdnem fölényes győzelemmel sikerült legyőznie ellenfelét, aki a második menetet még visszahozta, de a harmadikban elvérzett. Sven a hangokra figyel, egy headsettel mindent pontosan hall. Az egészet megtekinthetitek alább, láthatjátok, hogy nem csak button-mashing az egész.

A legjobb végül nem ő lett, de a továbbiakban is szeretne indulni. Sok sikert kívánunk neki, és mindenkit bátorítunk, aki szívesen belevágna ilyenbe, de valami visszatartja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)