Hirdetés

Melyik a népszerűbb: a Super Bowl vagy a League of Legends világbajnokság?

|

Ha már mindenki szereti összeméregetni az e-sportot a sporttal, akkor érdemes ránézni a nézettségi mutatókra is.

Hirdetés

Aki nem hiszi el, hogy az e-sport iránt van érdeklődés, mi több, az egyre növekszik, annak elég a nézettségi mutatókra ránézni. A League of Legends világbajnokság adatait érdemes például csekkolni, mivel az egyik legnagyobb évi e-sport rendezvényről van szó.

Hirdetés

A Dotesports összevetette a World Championship adatait a világ egyik legnagyobb sporteseménye, a Super Bowl számaival. A Super Bowl 2011. óta nem ment 100 milliós nézettség alá a Sports Media Watch adatai szerint. Általában 110 millió körül van az egyedi nézőszám, és bár az idei pontos adatot még nem tudjuk, valószínűleg nem fog nagyon eltérni az előző évekétől.

Meglepő lehet, de a játék népszerűsége nincs sokkal elmaradva: a 2018-as LoL világbajnokság döntőjét 99,6 millióan követték a Riot által közzétett adatok szerint.

Ez önmagában valószínűleg nem fogja meggyőzni a német sportminisztert, de megmutatja, hogy bizony az e-sport iránti érdeklődés komolyabb, mint ahogy azt sokan hiszik. Peter Moore sem alaptalanul félti a focit a Fortnite-tól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)