Hirdetés

A Super Smash Bros. Melee kikerült az EVO 2019 felhozatalából

|

A verekedős játékok egyik legkitartóbb tagjának a tavalyi EVO-n volt az utolsó hivatalos szerepeltetése.

Hirdetés

A 2001-ben megjelent Super Smash Bros. Melee a verekedős játékok kategóriájának egyik legkedveltebb tagja. A közösség legendáinak nagy része vagy ezzel kezdte, vagy ezzel hagyta abba a pályafutását. Éppen emiatt szerepeltette az EVO (a világ legnagyobb verekedős játékos eseménye) a Melee-t, de ennek idén vége.

Hirdetés

Ennek feltételezhetően az az oka, hogy a szervezők inkább az utódra, a Super Smash Bros. Ultimate-re szeretnének koncentrálni, mely viszont szerepel a felhozatalban. A 2019-es EVO teljes listája a következő:

- BlazBlue: Cross Tag Battle (PS4)
- Dragon Ball FighterZ (PS4)
- Mortal Kombat 11 (PS4) 
- Samurai Shodown (PS4) 
- Soulcalibur VI (PS4) 
- Street Fighter V: Arcade Edition (PS4) 
- Super Smash Bros. Ultimate (Switch) 
- Tekken 7 (PS4) 
- Under Night In-Birth ExeLate[st] (PS4)

A múltban a Super Smash Wii U-s verziója megfért a Melee mellett, de ennek leginkább az volt az oka, hogy sosem tudta úgy igazán megragadni a Smash játékosokat. Az Ultimate ugyanakkor egyrészt minden szempontból kiváló folytatása a szériának, másrészt sokkal nagyobb a switches bázis, így sokan pártolnak át hozzá.

Az egyik legismertebb játékos, TSM Leffen szerint ettől még nem fog kihalni a Melee e-sport.

Nem teljesen légből kapott gondolat ez, hiszen a játéknak már van akkora rajongótábora, hogy az EVO nélkül is fennmaradhasson, de hogy releváns e-sportként meddig lesz még fenntartható a legnagyobb FGC esemény nélkül, az kérdéses.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)