Hirdetés

Super Smash Bros. Ultimate játékosoknak hozott létre ösztöndíjat az egyik amerikai egyetem

|

Nem mindenhol megy ám a játék a tanulás rovására, sőt a jelek szerint van, ahol pont fordítva történik.

Hirdetés

Hat fiatal ingyen vághat bele a 2019-2020-as tanévbe a UCI egyetem új ösztöndíjprogramjának köszönhetően, ehhez azonban mesteri szinten kell űzniük a Nintendo verekedős játékát, a Super Smash Bros. Ultimate-et.

Hirdetés

Az egyetem egy nagylelkű adománynak köszönhetően finanszírozhatja meg néhány fiatal tanulmányait, ami egy amerikai lapcsalád kiadójától, a Street Mediától érkezett. A cégcsoport ügyvezetője, Brian Celle elhivatott gamer, ezért ajánlott fel 50000 dollárt az ösztöndíj létrehozására.

A UCI-on egyébként League of Legends és Overwatch-játékosok már eddig is szerezhettek ösztöndíjat, azonban Super Smash Bros. Ultimate-tel eddig a fiatalok még a világon sehol nem juthattak egyetemre. Hogy ki lesz a hat szerencsés, aki részt vehet a programban, azt a UCI e-sport bizottsága dönti majd el, de a nyertesekre kemény munka vár majd:  heti 10-15 órányi edzésen kell részt venniük, ha nem szeretnének búcsút mondani az ösztöndíjnak.

Ti mit szólnátok, ha itthon is indulna hasonló program?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)