Hirdetés

Szexuális zaklatásért dobták ki egy e-sport csapat edzőjét

|

Egy szerb csapat edzője annyira elfogadhatatlanul viselkedett, hogy tiltakozásul az egész női csapat kilépett a szervezetből, mielőtt őt magát is felelősségre vonták.

Hirdetés

Az utóbbi években nagyon sok játékipari cégről derült ki, hogy olyan belső kultúrát ápol, amely elfogadhatatlan környezetet teremt a női alkalmazottaknak, több esetben pedig odáig is fajultak ezek a jelenségek, hogy komoly perek indultak a vállalatok ellen.

Sajnos nem csak a kiadók és fejlesztő stúdiók esetében fordulhat ilyesmi elő, az e-sport világában is könnyen találhatunk hasonló példákat, most pedig egy szerb e-sport szervezeten belül kerekedett olyan viszály, melynek zaklatás áll a középpontjában.

A szerb Rising Hope csapat női Valorant különítménye nemrég meglepetésszerűen jelentette be, hogy kilépnek a szervezetből, ugyanis az egyik társedzőjük, Simons szexuálisan zaklatta a csapat tagjait.

Hirdetés

A csapat vezető edzője, Jehiel egy hosszabb közleményben is elmagyarázta, mi történt:

"Néhány perccel később bekapcsolta a kameráját és megmutatta a csapatnak a nemiszervét. A játékosok mindkét monitort használnak, így azonnal látták, de én egy monitoron vagyok, így nem tudtam, mi történhetett. A csapattagok rögtön kiléptek a Discordból és hirtelen nem is tudtam, mi lehet a gond."

Jehiel elmondása szerint később több korábbi felvételt is visszanéztek és kiderült, hogy Simons láthatóan gyakran iszik az edzések alatt és már korábban is többször tett viccesnek szánt, ízléstelen megjegyzéseket.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Rising Hope szervezet vezetősége először látszólag tudomást sem vett az eseményekről és egy egyszerű Tweetben búcsúzott a Valorant játékosaitól, ám nem sokkal később megjelent egy újabb közlemény, melyben tisztázták a helyzetet, elmondták, hogy Simons már nincs velük, és minden további érintett pénzbüntetést kapott.

Ez az egész eset azért is szomorú, mert Rising Hope csapat pont néhány nappal az incidens előtt jelentette be, hogy e-sport képzést indít: határozottan megfogalmazták, hogy ezúttal nők jelentkezését nem fogadják el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)