Hirdetés

Teljesen átalakulhat jövőre a League of Legends profi ligája

|

Egy bennfentes információ szerint az amerikai LCS már a jövő évtől egy új rendszerre áll át.

Hirdetés

Az európai és az amerikai League of Legends profi ligák létezése óta mindig két szakaszban pörgött le egy szezon. A tavaszi szakaszban eldől, hogy melyik csapat képviselheti majd a régiót a szezonközépi versenyen, a nyárin pedig a világbajnokságra való bejutás a cél. Úgy néz ki, hogy már nem lesz többé tavaszi szakasz (legalábbis Amerikában), és az MSI-ra való bejutás is máshogy működik majd.

Hirdetés

E-sport újságíró és ipari veterán, Travis Gafford értesülései szerint a Riot Games arra készül, hogy az LCS-ben egyszakaszos szezonokat vezessen be. Nem lesz kétszakaszos leosztás, ezzel pedig több meccs is belefér majd. Jelenleg minden csapat 4-szer játszik mindenkivel, de Travis információi szerint ezt 5-re fogják növelni 2021-ben.

A több meccsel hosszabb közvetítési napok is együtt járnak majd. Mindemellett külön MSI kvalifikációs versenyek és egy 2021-es szezonnyitó mini verseny is vár még ránk.

Ha a Travis által elmondott információk igazak, akkor nagyot fog változni az LCS menete. Az európai LEC ligát ez idén még valószínűleg nem fogja érinteni, de ha tényleg átalakul az LCS, akkor csak idő kérdése, hogy ide is elérjen az új rendszer.

A fentiek persze csak "bennfentes pletykákból" származó információk, és a Riot Games még semmit sem erősített meg. Kezeljük helyén az ilyesmit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)