Hirdetés

Az amerikai haditengerészet is beszáll az e-sportba

|

Külön standja lesz a fegyvernemnek, ahol veteránokat lehet majd kihívni, az élő adásban pedig egyedi tartalmakra számíthatunk majd.

Hirdetés

Még 2018-ban az amerikai hadsereg bejelentette, hogy felállítja saját e-sport csapatát. Mivel az elmúlt években megcsappant az ifjúság hajlandósága arra, hogy katonának álljon, így nem volt nehéz felismerni a mögöttes célokat. Most valami hasonló történik, csak épp a tengerészettel: a Dreamhack és az ESL Észak-amerikai részlege új partnerként köszöntötte őket.

Hirdetés

Az amerikai haditengerészet saját standokkal vonul ki a Dreamhack Anaheim és Dreamhack Dallas eseményekre, ahol a bejelentés szerint a rajongók kihívhatják majd a jelenlévő tiszteket bizonyos játékokban. Az ESL részéről azt jelenti a partneri kapcsolat, hogy az élő adások során a tengerészettel kapcsolatos tartalmak kerülnek műsorba.

"Akárcsak a haditengerészet, az e-sport is elvárja a jó teljesítményt, bizonyos szerepkörök vállalását és a folyamatos önfejlesztést. A partneri kapcsolatunk egy vonalba hozza a  mi versengéssel kapcsolatos szenvedélyünket az e-sport rajongókéval."

Igazából az amerikai haditengerészetnek legalább annyi joga van hirdetni magát, mint egy energiaital gyártójának, de nehéz elvonatkoztatni attól, hogy épp a hasonló akciók erősítik a videojátékok és az erőszakos cselekmények között összefüggést felfedezni vélő narratívát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)