Hirdetés

Az amerikai diákok hamarosan e-sportokat is űzhetnek a középiskolákban

|

A fiatalok több videojáték közül is választhatnak majd, de nem minden műfaj képviseltetheti magát.

Hirdetés

Egyre gyakoribb jelenség, hogy a játékok megjelennek az oktatásban is, például egy ösztöndíjhoz kapcsolódóan. Most egy olyan döntés született, amely rengeteg intézményre lesz hatással az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Az USA-ban a National Federation of State High School Assocations, vagyis az NFHS írja a szabályokat a legtöbb olyan sporthoz, amit a középiskolákban űzhetnek a fiatalok, és a szervezet nemrég bejelentette, hogy nemsokára e-sportok közül is válogathatnak a diákok. Az NFHS egy PlayVS nevű vállalattal együtt igyekszik majd kiépíteni az ehhez szükséges infrastruktúrát, és a tervek szerint már idén elkezdődhet a buli.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy mely játékokban mérkőzhetnek meg egymással a diákok, de a Polygon információi szerint MOBA-k, sportjátékok, illetve verekedős alkotások is lesznek a felhozatalban, viszont shooterek nem.

Szerintetek jó dolog, hogy a hagyományos sportok mellett már e-sportok is lesznek az iskolákban? Mit szóltok, ha kimaradnak a lövöldözős játékok?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)