Hirdetés

2 millió néző, 21 ezer látogató, 7 magyar dobogós - nagyot ment a V4 Future Sports Festival

|

Idén a korábbinál sokkal nagyobb érdeklődés övezte a V4-es régió egyik legnagyobb e-sport-eseményét, ami minden tekintetben szintet lépett.

Hirdetés

A múlt hétvégén, azaz szeptember 21-én és 22-én zajlott le a V4 Future Sports Festival, ahol elsősorban a visegrádi országok legjobb e-sportolói mutathatták meg, mit tudnak, de meghívott csapatok is érkeztek a világ számos más pontjáról. Számtalan verseny, előadás, ingyenes program várta az érdeklődőket, akadt is bőven belőlük a két nap alatt.

Hirdetés

A rendezvény legnagyobb eseményének számító Counter-Strike: Global Offensive verseny eredményeiről itt írtunk külön, de más e-sport-ágakban is volt lehetőség bizonyítani. A Fortnite-versenyt egy szlovák páros, Tomas Hutnik (iG.Fennix) és Norbert Paulovcak (churaq iG.Dext) nyerték, míg a második helyen Mészárics Martin (PyKo) és Kalauz Milán (Nova) végeztek. 

A Gran Turismo: Sport dobogójára hazánk három, nemzetközi szintéren is több alkalommal bizonyított versenyzője, Blazsán Patrik, Báder Benjamin és Tápai Ádám állhatott fel, míg Tekken 7-ben Maciej Stegienko (Why), Bodor Richárd (Rich) és Kokics Imre (Flow) diadalmaskodtak.

És hogy lássuk a rendezvény eredményeit számokban: a V4FSF versenyein összesen 350 000 euró értékű összdíjazást osztottak szét, a versenyekre 8000 fő nevezett, a két nap alatt 21 ezren látogattak ki, az online közvetítéseket pedig közel 2 millióan követték. Ja, és az eseményen 340 m2 LED kivetítő, 1 km optikai kábel és 4,5 km UTP kábel biztosította a világszínvonalú élményt. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)