Hirdetés

Veszteséges a League of Legends e-sport divíziója

|

Hiába a rengeteg játékos, a kompetitív szcéna nem termel profitot a fejlesztőnek.

Hirdetés

Távol vannak már azok az idők, amikor még kikerekedett szemmel olvastuk az újságban, hogy Dél-Koreában tömegek nézik a starcraftos összecsapásokat, hiszen az e-sport már globálisan is berobbant: tornák hadán bizonyíthatnak a játékosok, nem ritkán több millió dolláros összdíjazással.

A laikus szemlélő azt gondolná, hogy ez valóságos aranybánya lehet a stúdióknak, ám az egyik legnépszerűbb e-sportos cím, a League of Legends fejlesztője feltárta, hogy ők bizony még nem kerestek a dolgon.

A Riot Games esportokért felelő elnöke, John Needham a The Washington Postnak adott interjújában mesélt arról, hogy az immárom 10 éve megrendezésre kerülő tornák továbbra sem termelnek nyereséget.

Hirdetés

A vezető feltárta, hogy az elmúlt években azon dolgoztak, hogy a LoL esport önálló üzlet lehessen, ám leginkább arra koncentráltak, hogy a versengő csapatoknak hozzon nyereséget.

"Ha nem tudjuk remek üzletté tenni az e-sportot a csapatoknak és a szponzoroknak, akkor nem tarthatunk ki sokáig. Nagyon sokat gondolkodunk azon, hogy miként tehetjük nyereségessé az egész ökoszisztémát."

- nyilatkozta Needham. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ettől persze még a Riot sem jótékonysági alapon csinálja a dolgot, a fejlesztő eleve azért vágott bele a ligák szervezésébe, mert a nagy nézettségű megmérettetések remek alkalmat kínálnak a játék népszerűsítésére.

Az e-sport így pillanatnyilag marketinges kiadásnak tekinthető a fejlesztő számára, a jövőre vonatkozóan viszont Needham szerint jelenleg az a Riot célja, hogy sikerüljön elérni a nullszaldót.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)