Hirdetés

Videojátékos versenyek vezetik fel a tokiói olimpiát

|

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság új versenysorozatot jelentett be, amivel közelebb hozhatják a nagy múltú eseményt az e-sportok világához.

Hirdetés

Habár a koronavírus negyedik hulláma miatt továbbra is nagy a bizonytalanság a június 23. és augusztus 8. között esedékes tokiói olimpia körül, jelen állás szerint nem marad el az esemény, amit eredetileg tavaly nyáron kellett volna megrendezni.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság legalábbis nem készül újabb halasztással, mivel nemrég bejelentettek egy teljesen új versenysorozatot Olympic Virtual Series (OVS) néven, ami kifejezetten videójátékokra koncentrál majd. A május 13-tól június 23-ig zajló rendezvény nem az olimpia szerves része, tehát a programba beemelt játékok nem válnak olimpiai sportággá.

Hirdetés

Ehelyett az OVS öt nemzetközi sportszövetség versenyeit fogja majd össze a következő játékokkal:

  • Nemzetközi Automobil Szövetség: Gran Turismo (ez feltehetően a 2017-es Sportot takarja)
  • Baseball Softball Világszövetség: eBaseball Powerful Pro Baseball 2020 (a Konamitól)
  • Nemzetközi Vitorlás Szövetség: Virtual Regatta
  • Nemzetközi Kerékpáros-szövetség: Zwift
  • Nemzetközi Evezős Szövetség: egyelőre nem került megnevezésre.

A NOB elnöke, Thomas Bach az eseményről szóló hivatalos közleményben elmondta, hogy a versenysorozattal új közönséget szeretnének megszólítani, és a fiatalság körében is terjeszteni az olimpiai értékeket. A vezető szerint mindez összhangban áll az Olympic Agenda 2020+5 nevű programmal is, amiben fontos szerepet szánnak a virtuális sportoknak és a videójátékos közösségnek. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)