Hirdetés

Virtuális stadionban, akár a pályákon állva is nézhetjük majd a Counter-Strike meccseket

|

Virtuális lelátók előtt elevenednek meg a CS legendás arénái.

Hirdetés

A Valve néhány hete milliókat tett boldoggá azzal a hírrel, hogy már 2023 nyarán befut a Counter-Strike 2, a nagy sikerű franchise korszerűsített, Source 2 motorra épülő verziója, ami az ígéretek szerint több szempontból is lepipálja majd a kissé megfáradt CS:GO élményét.

Addig pedig egy külsős szereplő révén egy másik nagy attrakcióval is bővül a CS-univerzum: a Virtex Stadium nevű virtuális stadion üzemeltetői bejelentették, hogy a Valve játékát is támogatni fogja a platformjuk, így egészen új módon élhetjük át az e-sport-meccseket.

Hirdetés

A Virtex Stadium pontosan az, aminek a neve alapján gondolnánk: egy stadion, ám ennek küzdőterén multiplayer játékok elevenednek meg, amelyeket akár a virtuális ülőhelyünkről vagy testközelből is figyelemmel kísérhetünk. A néhány hónapja elrajtolt projekt eddig csak az Echo VR-t támogatta, így a CS:GO lesz a második kompatibilis címe, a megjelenést követően pedig a Counter-Strike 2 mérkőzéseit is figyelemmel kísérhetjük majd a PC-n és kompatibilis VR-eszközökkel is meglátogatható létesítményből.

A Virtex üzemeltetői a Skybox nevű nézői- és elemzési platformmal fogtak össze a stadionbéli CS-élmény megvalósítására, idővel pedig azt sem zárják ki, hogy a játékokon túl más eseményeknek, például virtuális koncerteknek is otthont adjon a komplexum. A bejelentés kapcsán Tim McGuiness, a cég társalapítója az Eurogamernek nyilatkozva elmondta, hogy a Virtex Stadiumot egy harmadik lehetőségnek szánják az e-sport meccsek megtekintésére a hagyományos streaming és a személyesen látogatható rendezvények mellett.

A Counter-Strike mérkőzések első körben zárt béta formájában lesznek elérhetők, ám egyelőre nem tudni, hogy ez mikor veszi kezdetét.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)