Hirdetés

Visszavonul a kínai League of Legends profiliga legendás lövésze

|

Uzi nyolcéves karrierje alatt próbára tette a világ legjobbjait, de ő maga sosem léphetett fel a dobogó legfelső fokára.

Hirdetés

A 23 éves Jian "Uzi" Zi-Hao bejelentette, hogy visszavonul a profi játéktól egészségügyi problémákra hivatkozva. A lövész pozíció egyik legjobbja megjárt mindent, amit ez a karrier nyújthat, csak a Worlds dobogójának legfelsőbb fokát nem érhette el soha. Sokszor néztek rá úgy, mint Faker egyetlen ellenfelére, de most ennek vége.

Hirdetés

Uzi legnagyobb eredményei a 2018-as szezonból származnak, ahol sikerült csapatával kétszer is elérnie a kínai liga első helyezését, és a kettő között a 2018-as Mid Season Invitational első helyéért járó kupát is hazavihette. Ezektől függetlenül Uzi és csapata örök ezüstérmesként lettek megbélyegezve, mivel 2013-ban és 2014-ben is másodikként végezték a Worldsön, illetve 2018 előtti években az otthoni ligában is többször csak a második helyezésig jutottak.

A karrierje során Uzinak gondjai voltak a vállaival, a csuklóival és a lábaival is. Napi több mint 10 órában pörgetni a LoL-t hosszú évekig nem a legegészségesebb dolog, amit az ember tehet a testével, ennek pedig meg is lett az ára.

"Egyszer benéztem a kórházba egy szokásos vizsgálatra. Az orvos akkor azt mondta, hogy a vállaim olyanok, akár egy 40-50 éves emberé. Sokszor azt éreztem, hogy a lábaimban semmi erő nincs. A testem alsó fele olyan volt, mintha nem is az enyém lenne. A krónikus stressz, elhízás, rendszertelen étkezés, a sokáig fennmaradás és a többi után 2-es típusú diabétesszel diagnosztizáltak."

Az LPL nyári szezonja előtt az orvosai azt javasolták neki, hogy mindenképpen tartson szünetet. Amikor a tavaszi meccsei véget értek, meghozta a döntést, hogy végleg kiszáll.

Uzit januárban a Weibo éves díjátadóján az év emberének választották 486 786 212 szavazattal, amivel jócskán maga mögött hagyott kínai színészeket, celebeket és zenészeket. A neve úgy marad fenn a LoL történelmében, mint a valaha volt egyik legjobb lövészéé. Az agresszív játékstílusával forradalmasította az ADC szerepkört és számtalan játékost inspirált. Hiánya biztosan érezhető lesz a nemzetközi versenyeken és az LPL-en is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)