Hirdetés

Vizicsacsi lett az év e-sportolója

|

A Magyar Sportújságírók Szövetsége tüntette ki a nemrég visszavonult profi League of Legends játékost.

Hirdetés

Kiss "Vizicsacsi" Tamás Magyarország legsikeresebb profi League of Legends játékosa, aki a nemzetközi porondon képviselte hazánkat. Tavaly csapatával, a Splyce-szal kijutottak a világbajnokságra, ahol végül a legjobb nyolc között zártak. Novemberben, a szezon végéhez közeledve jelentette be, hogy visszavonul a profi versenyektől, azonban a Magyar Sportújságírók Szövetségétől így is ő kapta az Év e-sportolója díjat.

Hirdetés

A szövetség idén először osztott díjat ebben a kategóriában, ami egy nagy előrelépés lehet az e-sport elfogadottsága felé a hazai piacon. Vizicsacsi 2014-ben jutott be a League of Legends European Championshipbe, ami a legmagasabban jegyzett európai liga, és olyan csapatokban fordult meg, mint a Unicorns of Love, az FC Schalke 04 vagy a már korábban említett Splyce. Az e-sportoló így nyilatkozott a díj átvételét követően:

"Nagyon szépen köszönöm az elismerést, rendkívül megtisztelő számomra. Mérföldkő mind a magyar e-sport, mind az én pályafutásom tekintetében. Remélhetőleg fontos lépés lehet ez az e-sportok társadalmi elismeréséhez."

Ezúton gratulálunk Vizicsacsinak a díjhoz!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)