Hirdetés

Így működik majd a World of Warcraft e-sport 2019-ben

|

A Blizzard idén ráerősít a WoW versengésre mind a PVP-ben, mint a Mythic Dungeon versenyben.

Hirdetés

A World of Warcraft egy fura helyen van az e-sport színtéren, éppen ezért akarja a Blizzard kicsit ráncba hozni a versengés rendszerét.

Hirdetés

Arena 2019

A PVP részleg nagyot változik idén. Az európai és amerikai régiókban 2 szezonra osztva fognak játszani a csapatok, mindkét szezonban 6 kupa kerül megrendezésre. Minden kupán 10 000 dollár lesz a nyereményalap, és a pénz mellett az első 4 csapat bajnoki pontokat kap. A szezon végén a négy legtöbb ponttal rendelkező csapat fog megmérkőzni a 100 000 dolláros nyereményalap egy darabjáért. Az első kupa február 8-án indul.

A csendes-óceáni, kínai és latin-amerikai csapatok saját ligájukban fognak megmérkőzni, és mindhárom régióból egy-egy bajnokcsapat juthat majd ki az év végi főeseményre.

Idén is lesz Arena World Championship Finals, amire Európából és Amerikából a szezonális bajnokok, illetve a fenti három régióból érkező győztesek juthatnak ki. Az AWC részleteit az eseményhez közelebbi időpontban fogjuk megismerni.

Mythic Dungeon International

Nincs többé Invitational, mivel a Mythic Dungeon PVE alapú liga is átalakul. Kezdésnek a Blizzard két csoportra szedte szét a versengő régiókat: MDI Kelet (Kína, Korea, Délkelet-Ázsia, Tajvan, Ausztrália/Új Zéland) és MDI Nyugat (Észak-Amerika, Latin-Amerika, Európa). A szezon a következőképpen zajlik le:

A Proving Grounds gyakorlatilag egy nagy selejtező. Ha van egy 5 fős csapatod, akkor a február 26-tól március 12-ig tartó időszakban le kell futnotok 5 14-es szintű Mythic+ dungeont. Ha sikerrel jártok, akkor hozzáférést kaptok a Tournament szerverhez, ahol maximum szintű karaktereket kreálhattok és azonnal felszerelhetitek őket az általatok optimálisnak gondolt tárgyakkal. A Time Trial rész ezután kezdődik: adott időben, adott dungeonokban kell helyt állnotok, és a lehető leggyorsabban teljesítenetek azokat. A nyolc legjobb aztán részt vehet a szezonális kupa kieséses részén.

A hat darab heti kupa esemény lesz, mindegyik 12 000 dolláros nyereményalappal, és MDI bajnoki pontok járnak majd a résztvevőknek teljesítményüktől függően. A pontok határozzák meg, hogy kik vehetnek részt a szezonok végi LAN eseményeken, melyek egyébként régiók közti csaták lesznek. Az MDI Kelet, és az MDI Nyugat itt találkoznak majd, és összecsapnak az 100 000 dolláros nyereményalap oroszlánrészéért.

Közösségi támogatás

A Blizzard hamarosan behoz a World of Warcraft tárgyboltjába 2 új játékot, és az ezekből befolyó bevételek egy részét az e-sport programok kasszáiba teszik majd. Ha meglódul a vásárlókedv, az pozitívan befolyásolhatja majd a nyereményalapok méretét is.

Mind az MDI, mind az Aréna verseny a Warcraft Twitch csatornán lesz követhető. Érdemes lesz szemmel tartani mindkét ligát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)