Hirdetés

Worlds 2017 csoportkör összefoglaló - a koreaiak még mindig sértetlenek

|

Talán soha nem volt ilyen izgalmas a csoportkör, de két dolog nem változott: Amerika még mindig nem tud alkalmazkodni, Korea pedig továbbra is verhetetlennek látszik.

Hirdetés

Ősi törvény a /r/LeagueofLegends oldalán, hogy az évi tippjátékot csak részegen szabad kitölteni, mert ha a papírformára hagyatkozol, akkor esélyed sem lesz magas pontszámra. Lassan hajlamos leszek hinni ennek a nép bölcsességnek, miután a TSM, a Flash Wolves és az EDG harmadik éve hagynak cserben.

Hirdetés

A csoport - megkarcolták a királyt

Az SKT-T1 nem túl magabiztosan érkezett a versenyre, miután a koreai döntőben elvéreztek a Longzhu ellen. Mégis, szinte már mindenki borítékolta előre, hogy a háromszoros világbajnok most is sértetlenül fog kikerülni a csoportkör dühöngőjéből. Mindenki tévedett. Faker és a haverok nem csak hogy nem tűntek verhetetlen isteneknek, de a második héten ki is kaptak egy meccset az ahq e-Sports ötösétől. Ettől függetlenül a srácok az első helyen léptek ki az arénából, de a meccseik korai szakaszában rendre hátrányba kerültek, és csak ügyes védekezéssel tudták visszaküzdeni magukat a versenybe. Egyelőre még élnek az istenek, de a cápák már érzik a vért a vízben, és ha ez így folytatódik, akkor Faker idén kupa nélkül marad.

Mindeközben a Cloud9 hozza az évi hagyományt, amikor megnyernek csak éppen annyi meccset, hogy a csoportjukban lévő társaik eredménye dönthesse el sorsukat. A második héten a kék-fehér srácok összesen 1 győzelmet tudtak felmutatni, de az elég volt, tekintettel arra, hogy az ahq és az EDG a szokottnál is gyengébb formában érkeztek, olyannyira, hogy 2014 óta ez volt az első olyan világbajnoksága az EDG-nek, ahol nem jutottak ki a csoportjukból.

Az A csoportból így tehát az SKT-T1 jutott ki 5/1-es és a Cloud9 3/3-as eredményekkel.

B csoport - a sárga főnix dala

Az idei világbajnokság első helyezett koreai csapata a Longzhu Gaming úgy ment át mindenkin, hogy nem is volt kérdés: itt mindenki más a második kijutó helyért harcol. Az azonban nem volt egyértelmű, hogy azt ki fogja megkaparintani. A Fnatic az első héten borzalmasan játszott, és 0:3-as eredménnyel indították a világbajnokságot. Köszönhető volt ez az Immortal első heti 2:1-es eredményének, és annak, hogy a Gigabyte Marines őrült ösvénycserékkel, és választásokkal összezavarták az európai srácokat.

A Fnatic lövészét, Rekklest láthatóan megrázta a vereség, de azért a második hétre összekapták magukat. A srácoknak sikerült egy elképesztő, 4:0-ás második hetet hozniuk. Nem csak Pobelteréket verték laposra, de a Gigabyte Marines korai meccseiben produkált 3 fős torony dive-jait is lazán visszaverték. Ennek köszönhetik leginkább, hogy főnixként emelkedtek ki saját hamvaikból, és átverekedték magukat a negyeddöntőkbe.

Az amerikai Immortals nem segített abban, hogy a régiójukon keringő, második hetes átkot megtörjék. Az NALCS csapatai minden év első hetében laposra verik ellenfeleiket, aztán egy pontot sem bírnak összekaparni a másodikon. Ez az Immortalsra tökéletesen igaz volt, így (a Gigabyte Marines osztagával együtt) kiestek a versenyből.

C csoport - Uzi játszótere

Az RNG lövésze, a saját országában és a világbajnokságon is örökös második Uzi elmondta a Road to Worlds videójában, hogy ő bizony idén győzni jött, és ezt mi készséggel el is hisszük egy ilyen elképesztő teljesítmény után. A kínai játékos az első héten 18 gyilkolást hozott össze, amivel ő is került a tabella tetejére. Még az SKT-T1 Bangje is csak 14-et hozott össze. Az RNG még a koreai Samsungot is 2:0-ra verte el (bár a második meccset egy Janna auto attack döntötte el, a győzelem az győzelem).

Mindeközben a csoport túloldalán a Play-in legerősebb Wild Card csapata, az 1907 Fenerbahce itt már nem tudott semmit felmutatni. Bármennyire is próbálkoztak a srácok, egyszerűen nem volt esélyük egy koreai, egy kínai és egy európai titánokkal megtömött csoportban. Bár utóbbi régió szintén nem teljesített nagyon jól: ugyan a G2 Esports elhozott 3 győzelmet, ez nem volt elég ahhoz, hogy kijuthassanak a csoportból.

D csoport - az őskáosz démonai

Na ennek a csoportnak az eredményét még palantírral sem tudta volna senki megjósolni. A húzások után mindenki biztosra vette, hogy a Team SoloMid a második, de talán még az első helyen is kikerülhet a csoportból. Aztán jöttek a Play-in eredmények és kiderült, hogy a WE is a D csoportban fog harcolni. Ettől függetlenül még mindig ez lett volna a legjobb esélye Amerika titánjainak, akiknek 4 lehetőségük is volt arra, hogy kikaparják magukat a csoportkörből. Aztán jött az amerikai átok és bekövetkezett pontról pontra ugyan az, amit a Cloud9 hozott össze 2015-ben: négyből 0 mérkőzést sikerült lehozni, ráadásul a srácok egyetlen egy első gyilkosságot sem tudtak felmutatni. Minden adott volt a továbbjutáshoz, itt egyedül magukat okolhatják a fekete fehérek.

Ezzel együtt a Flash Wolves is a süllyesztőbe került: a tajvani csapat évek óta megjelenik a világbajnokságon, de ilyen rosszul még sosem teljesítettek. SwordArt hiába játszotta ki a lelkét, a többiek nem követték, és meg is lett az eredménye. Ez persze nekünk csak jól jött ki: köszönhetően a Flash Wolves szerencsétlenkedésének, a Misfits továbbjutott, így két csapatért izgulhatnak majd az európai rajongók a csütörtökön induló negyeddöntők alatt.

A lélegzetünk is elállt

A csoportkörökben nyilvánvalóvá vált, hogy az idei világbajnokság metajátékát az Ardent Censer fogja irányítani, amiből egyébként a Misfitsen kívül minden csapat vett egyet minden meccsen. Az ezt effektíven használó támogató karakterek domináltak, és leginkább ennek köszönhető az is, hogy Janna iszonyatosan erős választás lett. A leginkább gyógyításra és pajzsokkal történő védekezésre alkalmas karakter a második hét végén 63,2 százalékos győzelmi arányt produkált (ez egyébként az első héten még 75% volt). A második legerősebb választásnak Cho'Gath tűnt, aki 73,3%-on áll. Ezzel szemben a legtöbbször Kalistát tiltották a játékosok, olyannyira, hogy a teljes csoportkör alatt egyszer sem maradt fent: 100%-ban tiltva volt.

A csoportkörök legmagasabb KDA értékét CoreJJ, a Samsung lövésze harcolta ki magának 28.0-val, a legtöbbször a Gigabyte Marines játékosa, Archie halt meg egy meccsben (18), a legtöbb gyilkosságot pedig LZ Pray követte el.

A Worlds 2017 következő szakasza, a negyeddöntőkkel induló kieséses fázis csütörtökön 10:00-kor indul a Longzhu vs. Samsung találkozójával.

Ha a továbbiakban a papírforma szerint megyünk, akkor az LZ könnyedén továbbjuthat, és akár az egész versenyt megnyerhetik. Ugyanakkor láttuk már fogait összeszorítva, a sarokból kitörni az SKT-t, és láttuk mi történik, amikor Uzi megpillantja a győzelem lehetőségét. Hölgyeim és uraim, a papírforma halálát hirdetem, és ezt mind láthatjátok majd a Riot Games csatornáján, élőben. Ti kinek szurkoltok?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)