Hirdetés

Worlds 2017 összefoglaló 1. hét – nagy halak a kishalak között

|

Szombaton kezdődött a több hetes versengés, melynek végén a világ legjobbja magasba emelheti az idézők kupáját. Addig hosszú csaták várják még a játékosokat, az első fordulóban pedig a kisebb régióké volt a főszerep.

Hirdetés

Az idei League of Legends világbajnokságon több régió vehetett részt, mint eddig bármikor. Ennek köszönhetően egy új szakasz került a versenybe, a Play-in, ahol a kisebb régiók képviselői, és a nagyobbak harmadik helyezettjei küzdhetnek meg 4, jelenleg még üresen tátongó helyért a csoportkörökbe.

Hirdetés

Az tiszta sor volt, hogy az erőviszonyok nem idén fognak felborulni. A wildcard régiók nem leptek meg minket hihetetlen koreai metajátékkal, de ettől függetlenül megajándékoztak minket néhány nagyon izgalmas meccsel.

Group A - Moscow 0

A legtöbben az A csoport sorsa miatt aggódtak, ahol egy régi legendás lobogó, a Gambit zászlaja is feltűnt. Az orosz csapat még a második szezonban vívta ki magának a világhírnevet, és bár azóta az osztag jelentősen átalakult, mégis sokan hittek a jól ismert logóban. Mint kiderült, hiába: az nem volt meglepő, hogy a kínai WE-től kikaptak, de hogy a Lyon is sarokba szorította őket, arra nem számítottunk. Edward és Diamondprox teljesen megsemmisülten játszották végig a köröket, és csak az utolsó mérkőzésben láthattuk annak a csapatjátéknak az árnyékát, amit Season 2-ben mutatott a Moscow 5.

Ellenben a Lyon Gaming mindenkit meglepett azzal, hogy nem csak a Gambitet verték el 2:0-ra, de a WE-t is majdnem megfosztották egy ponttól. A mexikói osztag követte el a világbajnokság legelső gyilkolását, amikor Lyon Seiya megölte WE Condit. A srácok folyamatosan nyomás alatt tartották a kínai csapatot, de a meccs későbbi szakaszában kiütött a tapasztalatlanság: hiába volt a kill előny, a Lyonnak ötlete nem volt rá, hogy hogyan fejezzék be a meccset. A WE azonnal megérezte a tanácstalanságot, és egy gyors, pontos manőverrel le is zárták a menetet. Ettől függetlenül senki sem hitte volna, hogy a Lyon megizzaszthatja kelet egyik legerősebb csapatát.

Group B - Jensen és a mémelők

A Cloud9 már a Play-in indulása előtt kijelentette, hogy nekik bizony semmi keresnivalójuk a Play-inben és könnyű menet lesz nekik az egész. Erre még rátett egy lapáttal, hogy Jensen a mai napig azt kérdezgeti, hogy "mivan, kikkel játszunk?". Az arrogancia egy olyan erény, amit ki kell érdemelni, és a C9 ezt demonstrálta is a nagy színpadon. A meccseik 22-től 30 perces hosszúságúra nyúltak, és rendre lecsapták mindkét csoporttársukat. Nagyon kiütközött a szintkülönbség, hiszen se Óceánia képviselőjének (Dire Wolves) se a brazil liga titánjának (Team One) nem sikerült megkarcolnia őket.

A két Wildcard régió egyébként sem szerepelt túl fényesen, és egészen az utolsó napig úgy tűnt, hogy a Team One lesz a gyengébbik a kettő közül. Az utolsó pillanatban sikerült elhozniuk egy pontot, amivel kierőszakoltak egy tie-breaker menetet. Ennek köszönhetően még egyszer szembe kerülhettek a Dire Wolves ötösével, ami komoly nyomást helyezett a farkasokra. A Team One a döntetlent feloldó játékban az első pillanattól harcba kényszerítette a DW-t, akik végül egy szerencsétlen Baronra fordulásnak, és az ezt kihasználó ONE Vvertnek köszönhetően kiestek a világbajnokságról.

Group C - xPeke idézésekbe

A 2014-es világbajnokságon történt Fnatic vs. OMG meccs után valami átok ülhetett rá az FNC logóra, mert a srácok azóta sem tudnak rendesen lezárni egy mérkőzést a VB színpadán. Idén ez a Play-in szakaszban mutatkozott meg, mindkét Young Generation elleni meccsükön. Az elsőt hosszú szenvedések után, 43 perc alatt sikerült győztesként lezárniuk, de a másodikban nem voltak ilyen szerencsések. A YG középjátékosa, Naul a Fnatic bázisát kezdte támadni, miközben az európai csapat a Baront gyilkolta. Ez idő alatt a YG összes tagja befutott a bázisra, és amíg a Fnatic a Nexusra közvetlen veszélyt jelentő lövészt kergette, addig Naul Kassadinnal verte szét a Peke egykori csapatának központi épületét. Ocelote valahol most elégedetten kacarászik.

A csoport többi résztvevője pont úgy játszott, ahogy vártuk: a vietnami Young Generation megnyert egy meccset a Kaos Latin Gamers és a Fnatic ötösével szemben is. A KLG 1-3-as eredménye és a YG elképesztő, Fnatic feletti győzelme miatt a csillei ötösnek eddig tartott a világbajnokság.

Group D - meseszörnyek játszótere

Minden nemzetközi versenyen egy kicsit szurkolunk japánnak, mert ugyan van bennük potenciál, de annyira fiatal a régió, hogy még gyerekcipőben járnak a meta ismeretében. Inkább reménnyel fordulunk feléjük, mint valódi hittel, és a héten kiderült, hogy miért. A japán Rampage egyetlen pontot sem tudott elhozni a csoportkörök alatt, és az egész versenyen nagyon gyengén teljesítettek. Reméljük, hogy a következő eseményre már erősebben érkeznek.

Nem úgy a 1907 Fenerbahçe Espor, akik nagyon szépen játszottak mindkét napon, és a nézők már most arra számítanak, hogy ők lesznek az idei év AXN-je, azaz a Wildcard csapat, amelyik meglepheti akár még a koreai titánokat is. A Hong Kong Attitude is meglepően jól kezelte a nagy színpadi stresszt, és a mai első találkozásukon a 1907 Fenerbahçe csapatával még is meg is lepték őket, egy jól időzített backdoor támadással.

Az utolsó teszt

Ezzel még nem ért véget a Play-in szakasz, mivel a fennmaradt 8 csapatból csak 4 juthat be a valódi csoportkörökbe. A falka fele a csütörtök-pénteken megrendezésre kerülő BO5 döntőkön fog kiszóródni. A felállás a következő:

A Cloud9 és a Team WE várhatóan megnyeri majd a meccseiket, bár a Lyon Gaming még okozhat meglepetést az amerikai osztagnak. Igazán csak a Fnatic rajongóinak van oka aggodalomra. Rekkles az utolsó meccsen több nagyon kellemetlen hibát is elkövetett, és ha hagyja, hogy az érzelmei ráüljenek a teljesítményére, akkor csütörtökön egy sokkal gyengébb lövésszel fog színpadra lépni a csapat. Reméljük, hogy a srácok felkaparják magukat, és kiharcolják helyüket a legjobb 16-ban.

A Play-in kieséses része csütörtökön és pénteken hajnali 5:00-kor kezdődik. Angol nyelven a Riot hivatalos csatornáján, magyar nyelven pedig a MagyarLoLTV-n követhetitek majd az eseményeket.

Hamarosan hazánk legjobb csapatait is megnézhetitek élőben, hiszen a PlayIT-en rendezik a Lenovo Legion kupa döntőjét. További részletekért kattintsatok ide!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)