Hirdetés

A Final Fantasy XIV csapata is próbál segíteni a törökországi és szíriai földrengés károsultjain

|

A Square Enix keveset tehet a tragédia által érintett játékosokért, de azt a keveset azért megteszi.

Hirdetés

A Final Fantasy XIV a világ egyik legnépszerűbb MMORPG-je, aminek egy kifejezetten erős Player Housing rendszere van. A játékosok és a csapatok vásárolhatnak maguknak saját telkeket, amikre felhúzhatnak egy házat, és szabadon díszítgethetik azt vagy szerepjátékos eseményeket rendezhetnek bennük.

Az FFXIV házai nyilvános utcákra és kerületekre vannak osztva, amiket mindenki szabadon bejárhat. A szomszédságok elősegítik a közösségi élményt, de van egy nagy hátrányuk: véges számú telek áll rendelkezésre.

Hirdetés

Éppen ezért van a játékban egy visszaszámláló, ami elbontja az adott karakter otthonát, és szabaddá teszi a telket, ha nem lépett be a házába 45 napon keresztül. Mivel az FFXIV-ban nem egyszerű házhoz jutni, sokan csak azért tartják fenn az előfizetésüket és lépkednek be, hogy ne veszítsék el otthonaikat.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Square Enix időről időre kikapcsolja az elbontási számlálót: legutóbb a COVID-19 járvány miatt állították le a dolgot, mert ezzel akartak segíteni a valóságban otthonukban rekedt, szűkös keretekből élő kalandozóknak. Most a törökországi és szíriai földrengés okán lépték meg ugyanezt.

"Az FF14 fejlesztőcsapata nevében szeretnénk együttérzésünket kifejezni a Törökországot és Szíriát ért földrengés érintettjei felé. A pusztítás és egyéb tényezők okán úgy döntöttünk, hogy ideiglenesen felfüggesztjük az elbontási rendszert a birtokokon. A számlálókat ismét leállítottuk azok kedvéért, akik a pusztítással és más nehézségekkel küzdenek az érintett területeken."

A Square hozzátette, hogy folyamatosan figyelni fogják az események alakulását, és azok fényében fognak dönteni a rendszer visszakapcsolásáról.

"Őszintén reméljük, hogy a helyzet gyorsan helyreáll, és mindnyájan mihamarabb visszatérhettek majd hozzánk Eorzeába."

A COVID-19 miatti felfüggesztés alig egy hónapja ért véget, és most egy újabb katasztrófa miatt ismét életbe lépett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)