Hirdetés

A gyerekek megverik azt, aki veszít a játékokban, ezzel utánozva a Squid Game-ben látottakat

|

Világszerte egyre többen jelzik, hogy a fiatalok egy fokkal durvábban játsszák a korábban javarészt ártalmatlan játékokat.

Hirdetés

A Nyerd meg az életed, avagy angol címén Squid Game a Netflix valaha volt legnézettebb tartalma, milliók látták világszerte, és népszerűsége épp emiatt továbbra is folyamatosan nő. Bár a gyerekjátékok fontos szerephez jutnak benne, alapvetően nem egy gyerekbarát műsor, és jó esély van rá, hogy egyes szülők nem akkor vágtak bele, amikor a háztartás kiskorú lakói már aludtak, nem állították be a Netflix-kliensben, hogy a gyerekek csak nekik való tartalmakat nézhessenek, vagy (és ez a leginkább valószínű) a fiatalok egész egyszerűen összefutottak a sorozat jeleneteivel YouTube-on, TikTokon, az internet valamely pontján, ahova már az egész fiataloknak is szabad bejárásuk van, akár a szülők tudta, felügyelete nélkül. 

Akárhogy is, több iskolakörzet kénytelen volt felhívást intézni a szülők felé, mert a gyerekek elkezdték a sorozatban látottakat utánozni.

Hirdetés

Az angliai Bedfordshire oktatási tanácsa, valamint belga tanárok egy közössége arról tájékoztatta a szülőket, hogy a gyerekek a Squid Game játékait játsszák, annyi csavarral, hogy a veszteseket megverik. A piros lámpa, zöld lámpa vagy kötélhúzás a valóságban legfeljebb horzsolásos sérülésekkel jár, de a sorozatban a verseny szervezői megölik azt, aki veszít.

A szülőket arra kérik, tudatosítsák gyermekeikben, hogy bár játszani szabad, a verekedés tilos, és szankciókkal jár. Angliában arra is kérték a szülőket, hogy figyeljenek, mert gyermekeik megégethetik magukat, miközben törökmézet próbálnak csinálni. A sorozatban a versenyzőknek ebből kell egy adott formát úgy kivágniuk, hogy a forma nem törik szét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)