Hirdetés

A játékok segítségével a sebészek jobban tudnak műteni?

|

Egy új kutatás szerint a videojátékok nagyon sokat segíthetnek abban, hogy a sebészek fejlődjenek bizonyos műtétek elvégzésében.

Hirdetés

Az utóbbi években rengeteg kutatás született arról, hogy a videojátékoknak milyen esetleges pozitív vagy negatív hatásai lehetnek a játékosokra, illetve arról, hogy milyen szellemi vagy fizikai akadályok leküzdésében segíthetnének célzottan erre kialakított játékok. Most egy újabb kutatás készült a témában, ami elsősorban a játékokban rejlő készségfejlesztésre vonatkozó potenciált vizsgálja.

A Surgjournal.com weboldalon jelent meg az a kutatás, amelyből kiderül, hogy a videojátékokat akár sebészek képzésére is lehetne használni és ez alatt szerencsére nem a Surgical Simulatorban látott igen szokatlan módszerekre kell gondolni.

Hirdetés

A kutatáshoz korábbi kísérletek eredményeit is felhasználták és míg ezek az adatok még nem elegendőek ahhoz, hogy végleges konklúzió szülessen belőlük, a kutatók szerint úgy tűnik, hogy a játékok főleg a laparoszkópikus (vagyis az optikai szálak segítségével elvégzett), illetve a robotok bevonásával történő műtétek kapcsán nyújtják a legnagyobb segítséget.

Nyilván még rengeteg kísérletet kell végrehajtani ahhoz, hogy az elmélet bizonyítást nyerjen, de ettől függetlenül nagyon jó látni, hogy a videojátékok hosszútávon akár komoly társadalmi értéket is teremthetnek a szórakoztatáson túl.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)