Hirdetés

A Minecraft fejlesztői egy napi teljes bevételüket a rasszizmus elleni harcra ajánlják fel

|

A Minecraft és a Minecraft Dungeons minden bevétele jótékony célokat szolgál majd június 19-én.

Hirdetés

A Minecraftot fejlesztő Mojang (bocsánat, immár Mojang Studios) nemrég bejelentette, hogy nem csak szavakkal és elsötétített profilképekkel, hanem bizony konkrét cselekedetekkel is segíteni szeretné a rasszizmus elleni harcot. Ennek érdekében pedig bevételeikről is lemondanak. 

Hirdetés

Egy nap, egészen konkrétan 2020. június 19. összes bevételét (tehát a Minecraftból, a Minecraft Marketplace-ből és a nemrég megjelent Minecraft Dungeonsből befolyt teljes összeg) jótékonysági célokra ajánlják fel, három rasszizmus elleni szervezetet (Black Lives Matter Foundation, Equal Justice Initiative, NAACP Legal Defense and Education Fund.) fognak a pénzzel támogatni. Ismerve a Minecraft sikerét, bizony nem aprópénzről van szó. 

Nem véletlen egyébként, hogy pont ezt a napot választották, június 19. ugyanis "juneteenth" néven a rabszolgaság eltörlésének emléknapja az Egyesült Államokban. A dátum annak az évfordulója, hogy 1865. június 19-én Gordon Granger vezérőrnagy északi csapatai bevonultak a texasi Galvestonba, és a tábornok kihirdette a rabszolgaság eltörlését. Ezzel a polgárháború után újraegyesült ország utolsó rabszolgatartó államában is szabaddá váltak a feketék.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)