Hirdetés

A Nintendo is szerepelt volna a tokiói olimpia megnyitó ünnepségén

|

Néhány kiszivárgott dokumentum alapján több érdekességgel is készült volna a japán vállalat.

Hirdetés

Japán kultúrájához szorosan kapcsolódnak a videojátékok, így nem meglepő, hogy az olimpia nyitóünnepségén több klasszikus alkotásból ismert dallamok is felcsendültek. A rajongóknak azonban feltűnhetett, hogy furcsa módon egyetlen Nintendo-játék sem szerepelt, illetve az ünnepségben egyáltalán nem vett részt Japán egyik legismertebb vállalata.

A Shukan Bunshun forrásainak köszönhetően kiderült, hogy az eredeti tervek alapján a Nintendo több érdekes ötlettel is készült az olimpiára, viszont  végül változtak a rendező tervei, és nem sikerült megegyezni a vállalattal.

Hirdetés

A kiszivárgott dokumentumok alapján a Nintendo Super Mario és Space Invaders témájú attrakciót is tervezett, a projektért pedig Shigeru Miyamoto volt a felelős. Felmerült olyan ötlet is, hogy visszatérnének a 2016-os olimpia záróünnepségén látott Mario-csövek is, a kapcsolódó grafikákon pedig Lady Gaga és a japán humorista Naomi Watanabe is szerepeltek.

A nyitóünnepségen hallható dalok listáját erősítette volna öt Nintendohoz kötődő zene is, így a The Legend of Zelda, a Pokémon és a Super Mario dallamait is hallhattuk volna az eredeti tervek szerint. 

Az olimpia szervezését azonban nemcsak a koronavírus világjárvány hátráltatta, hanem több olyan PR-esemény is, amelyek hatására Keigo Oyamada, a nyitóünnepség dalszerzője, illetve az egyik főszervező, Kentaro Kobayashi is lemondott a tisztségéről. Oyamada egy kiszivárgott videóban a fogyatékossággal, Kobayashi pedig a holokauszttal kapcsolatban viccelődött.

A Nintendo visszalépésének emellett az is jelentős oka lehet, hogy a japán felmérések alapján a népesség nagyjából 55%-a ellenezte azt, hogy egyáltalán megrendezésre kerüljön a fővárosban az olimpia. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)