Hirdetés

A Riot Games szeretné, ha a streamerek többet beszélnének a mentális egészségről

|

A Riot új módszerrel szelídítené meg játékai toxikus rajongóit.

Hirdetés

A League of Legendsszel és a Valoranttel a Riot Gamesnek két olyan címet is sikerült letennie az asztalra, melyek állandó szereplők a Twitch legnézettebb streamjei között. A TwitchTracker adatai szerint a két játék az elmúlt 7 napban a TOP10-es rangsor 4. és 3. helyét foglalja el, együtt több mint 400 ezer nézőt szegezve a képernyő elé.

Az élénk érdeklődés viszont felelősséggel is jár, a Riot Gamesen ezért nagy a nyomás, hogy tegyenek valamit a toxikus játékosok ellen. Ennek érdekében korábban már felülvizsgálták a jelentési rendszert, a Valorantben pedig még a hangüzeneteket is rögzítik, hogy könnyebb legyen bizonyítani az illetlen viselkedést.

Hirdetés

Ezen intézkedések folytatásaként kell értelmezni a Riot Games legújabb akcióját, mellyel a szellemi egészségről szóló ismeretterjesztő anyagokat biztosítanak a tartalomkészítőknek és a streamereknek. A fejlesztő szeretné, ha a műsorszolgáltatók többet és hatékonyabban kommunikálnának a témáról a nézőikkel, s ezért a The Public Good Projects nevű nonprofit szervezettel fogtak össze, akik a szaktudást biztosítják a programhoz.

A Riot által ingyenesen kiadott útmutató statisztikákat, beszélgetési módszereket, valamint mentálhigiénés kérdésekkel kapcsolatos tanácsokat tartalmaz, kifejezetten a streamerek és online tartalomkészítők egyedi perspektívájára szabva. A projekt mindenképp üdvözlendő, hiszen a cyberbullying (magyarosan elektronikus zaklatás) súlyos következményekkel járhat az elszenvedőire az evési zavaroktól a drogfüggőségen át egészen az öngyilkosságig.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Mindazonáltal a Riot Gamesnek is kapóra jöhet a pozitív sajtóvisszhang, a stúdió hírnevét ugyanis alaposan megtépázta a vezérigazgató Nicolo Laurent körül tavaly kipattant szexuális zaklatási botrány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)