Hirdetés

A szülők több mint fele egyáltalán nem foglalkozik a játékok korhatárbesorolásával

|

Fogalmuk sincs, milyen kaland vár a 10 éves gyerekre, amikor leültetik a GTA V elé játszani.

Hirdetés

Valószínűleg nem sokatokat lep meg, ha azt mondom, hogy a szülők nem feltétlenül foglalkoznak a játékok dobozára nyomtatott számokkal. Sőt, sokatok bizonyára maga is úgy játssza a GTA V-öt és a CS:GO-t, hogy még nincs 18 éves.

Hirdetés

Nemrég a Childcare.co.uk készített egy felmérés Angliában, ahol több mint 200 szülőt kérdeztek meg a témában, és arra jutottak, hogy több mint felük engedi, hogy a gyermeke felnőtteknek készült játékokkal játsszon bármilyen felügyelet nélkül úgy, hogy a szülőnek egyébként fogalma sincs, miről szól a játék.

A jelek szerint a játékokra teljesen másként tekintenek a szülők, mint a filmekre, ugyanis csak 18%-uk engedné a 10-14 éves gyerekének, hogy megnézzen egy 18-as karikás mozit. 86% ismerte el, hogy nem foglalkozik a játékok korhatárával, míg a filmek esetén ez csak 23%.

Az is kiderült, hogy a szülők 43%-a tapasztalt negatív viselkedés-változást, miután hagyta a gyerekét ilyesmivel játszani, és közel negyedük mondta azt, hogy a gyerek nemcsak megérti, de egyre gyakrabban használja is a trágár szövegeket, mióta felnőtteknek szóló játékokkal játszott. A válaszolók 72 százaléka volt egyébként anya, a gyerekek pedig minden esetben 5-16 év közé estek, fiúk-lányok 53:47 százalékos arányban.

Ti mit gondoltok, szigorúbban kezelnétek ezt a saját gyerekeitek esetében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)