Hirdetés

Akár már egy alkalmazással is menthetsz életeket

|

A Mentés másként kampány az elsősegélynyújtásra és a véradásra hívja fel a figyelmet.

Hirdetés

Csak pár percen múlik az, hogy évente több ezer ember életben maradjon, ehhez pedig csupán arra lenne szükség, hogy minél több magyar merjen elsősegélyt nyújtani. A Médiaunió Alapítvány ennek fontosságát igyekszik hangsúlyozni a Mentés másként címet viselő kampányával a Mentők napján, valamint egész 2022-ben is: a KSH adatai alapján a jogosítványok számából kiindulva ezerből legalább négyszáz embernek kellene tudnia újraéleszteni, a statisztikák szerint mégis mindösszesen tizenhét tud és mer is segíteni, ha valaki összeesik mellette vagy éppen ismeri fel a stroke tüneteit.

Hirdetés

Az alapítvány ezért megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy önbizalmat adjon az elsősegélynyújtáshoz, valamint a véradáshoz is, hiszen míg előbbi a pillanat hevében fontos, utóbbi hosszútávon mentheti meg mások életét. Íme néhány megdöbbentő statisztika a Médiauniótól

"Mert nemcsak a számítógépen, a játékokban, a virtuális világban menthetsz életet - hanem "másként", a való életben is." - szól a kampány szövege, az első lépés pedig az a segíteni akarás felé, ha letöltjük az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő appját, amely lépésről lépésre megmutatja, hogy mit kell tennünk vészhelyzetben - akár magunkról, akár másról van szó. Aki pedig már tudja az alapokat, azt szeretettel várja a SZÍV City alkalmazás életmentő közössége. Ugyancsak szükség van véradókra is, így aki teheti, az jelentkezzen az Országos Vérellátó Szolgálatnál.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A gamerek már számos alkalommal megmutatták, hogy képesek egy kicsit jobbá tenni a világot (legyen az a Humble Bundle-ön keresztüli jótékonykodás, az ukrán háború menekültjeinek segítése vagy a Summer Games Done Quick kezdeményezés), most újfent rajtunk a sor. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)