Hirdetés

Ezek a világ legmegnyugtatóbb játékai

|

Ki gondolta volna, hogy egy aranyos állatkákkal megtöltött cuki világ stresszoldó hatással van az emberekre?

Hirdetés

Kifejezetten nyugtalanító időket élünk át a koronavírus járvány miatt, így nem árt, ha az ember tudja, mivel engedheti ki a gőzt. A Uswitch most tudományos módszerekkel nézett utána, hogy melyek lehetnek azok a játékok, amik a leginkább megnyugtató hatással bírnak, ezekből pedig összeállított egy toplistát is.

Hirdetés

A járvány miatti bezártság kapcsán nem egy tanulmány született arról, hogy a videojátékok csökkenthetik a szorongásos mentális betegségek kialakulását. Ezek alapján a toplista összeállításakor nyolc tulajdonság szerint pontozták az egyes címek nyugalom-faktorát; így az épületek, a természet, a terjeszkedés/növekedés, a jutalmazás, a problémamegoldás, a reflexek és koordináció, a nem fenyegető környezet és a többjátékos, közösségi tevékenységek szempontjából  vizsgáltak címeket. 

Nem meglepő módon a Nintendo alkotásai kifejezetten markánsan vannak jelen a listán, de azért akadt hely más kiadók címeinek is. Íme a lista:

  1. Animal Crossing: New Horizons
  2. The Sims 4
  3. Pokémon: Sword and Shield
  4. Yoshi's Crafted World
  5. Slime Rancher
  6. Dreams
  7. The Legend of Zelda: Breath of The Wild
  8. Firewatch
  9. Valley
  10. Abzu

Noha sokkal kevésbé tudományos módon, de mi is összeállítottunk számotokra néhány listát ezekre a vészterhes időkre: itt találjátok a vidám játékokkal, itt pedig a megnyugtató címekkel foglalkozó cikkeinket.

Ti mit tennétek még hozzá a listához?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)